صفحه خبری جوانان امروز – ادامه روند کنونی احتمال بیکاری نیمی از ۸۰۰ هزار کارگر شاغل این بخش منتفی نیست. کارفرمایان خواستار آزادسازی قیمت خودرو هستند و فعالان صنفی آنها را به گروگان گرفتن کارگران متهم میکنند.
به گفته مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعهسازان ایران، در هفت ماه ابتدای سال جاری دستکم صد هزار کارگر قطعهساز بیکار شدهاند و علت اصلی آن کاهش تیراژ تولید و عدم دسترسی این صنایع به مواد اولیه بوده است.
خبرگزاری ایلنا یکشنبه چهارم آذر (۲۵ نوامبر) به نقل از بیگلو نوشت: «اعمالِ «قیمتگذاریِ دستوری» خودروها توسط دولت، موجب شده که علیرغم دو برابر و نیم شدن قیمت مواد اولیه، خودروسازها نتوانند به قطعهسازها مجوز افزایش قیمت بدهند و همین مساله قطعهسازی را به صنعتی زیانده تبدیل کرده و از این رو بسیاری از کارخانجات قطعهسازی به سمت تعدیل نیرو یا حتی تعطیلی رفتهاند.»
او با بیان این که تیراژ تولید به نصف ظرفیت رسیده میگوید قطعهسازان پیش از این هم هشدار داده بودند که اگر روند کنونی ادامه یابد دستکم نیمی از شاغلان صنعت خودروسازی، یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر بیکار میشوند.
خبرگزاری ایلنا با نگاهی انتقادی به سخنان مازیار بیگلو میپرسد: «چرا دبیر انجمن قطعهسازان ادعا میکند علیرغم دو برابر و نیم شدن قیمتِ مواد اولیه، هنوز محصولات را به نرخ سالهای ۹۴ و ۹۵ میفروشند؛ آنهم در شرایطی که از ابتدای امسال، خودروهای ایرانی تا ۶۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند؟»
انجمن قطعهسازان شهریور ماه امسال نیز در نامهای به وزیر کار هشدار داده بود که اگر به مشکلات این بخش توجه نشود بسیاری از واحدها قادر به ادامه کار نخواهند بود و خودروسازان با کاهش ۸۰ درصدی تولید روبرو خواهند شد.
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار، با انتقاد از آنچه «سودجویی صاحبان سرمایه» عنوان کرده میگوید اگر آنطور که کارفرمایان قطعهساز و خودروساز و همتایانشان در دیگر صنایع وطنی میخواهند، قیمت کالاها افزایش یابد؛ در شرایطی که هر روز با سقوط ارزش دستمزد و قدرت خرید شهروندان مواجهیم، به زودی دیگر هیچ مشتریای برای کالاها باقی نخواهد ماند.