صفحه خبری جوانان امروز – بر اساس آخرین گزارشها از سازمان جهانی بهداشت ، سالانه در سراسر دنیا بیش از ۱.۲۵ میلیون نفر در اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند. براساس برآوردهای این سازمان ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر نیز دچار جراحت و معلولیت میشوند.
به همین مناسبت روز ۱۸ نوامبر هر سال یاد قربانیان ترافیک جادهای گرامی داشته میشود. این مناسبت از سال ۱۹۹۳ از سوی بنیاد خیریه صلح جاده بنا نهاده شد و پس از آن چند سازمان بینالمللی دیگر از جمله فدراسیون اروپایی قربانیان جادهای آن را حمایت کردند. در سال ۲۰۰۵ میلادی سازمان ملل متحد این روز را به رسمیت شناخت. هدف از گرامیداشت این روزتشویق دولتها به آموزش مسائل ایمنی، بهبود جادهها و افزایش ایمنی وسایل نقلیه است.
شایان ذکر است که ایران کشور ما از نظر تصادفات ناايمن رانندگي در بين ۱۹۰ كشور جهان، رتبه ۱۸۹ را به خود اختصاص داده و از اين جهت، تنها كشور
سيرالئون در غرب قاره آفريقا است كه وضعيت نامناسبتري نسبت به ايران دارد.
گفتنی است که در سالهای پس از انقلاب پنجاه و هفت نه تنها آموزش بلکه مسائل ایمنی اتومبیل ها از دلایل عمده تصادفات جاده ای در ایران می باشد
تصادفات جادهای مهمترین عامل مرگ و میر در میان نوجوانان و جوانان بخصوص گروه سنی ۱۵-۲۹ سال است. همچنین گفتهمیشود که حدود دو سوم تلفات جادهای متعلق به مردان کمتر از ۲۵ سال است.
امنیت جاده، نوع و ایمنی وسیله نقلیه، سرعت، استفاده از کمربند ایمنی جلو و عقب ماشین، پوشیدن کلاه کاسکت در زمان موتورسواری، مصرف مواد مخدر و الکل در زمان رانندگی از جمله موارد تعیینکننده احتمال تصادف و همچنین خطر مرگ و جراحت هستند.