دو فعال حقوق بشری : سلول‌های انفرادی برچیده شوند

صفحه خبری جوانان امروز –  دو وکیل‌ مدافع حقوق بشر در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذرانند. آنها با انتشار این بیانیه به وضعیت فعالان مدنی در حوزه محیط زیست و متهمان دراویش که در سلول انفرادی به‌سر برده یا می‌برند هم اشاره کرده‌اند.

عبدالفتاح سلطانی و نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس «کانون مدافعان حقوق بشر» روز یکشنبه (۱۳ خرداد/۳ ژوئن) با انتشار بیانیه‌ای سلول انفرادی را مصداق شکنجه دانستند و خواستار برچیده شدن آن شدند.

سلطانی و محمدی در بیانیه خود نگهداری متهم در سلول انفرادی را «نخستین سنگ بنیای نقض دادرسی عادلانه» دانسته‌اند و گفته‌اند که از بعد حقوقی و انسانی دارای موارد غیرقانونی و غیرشرعی بوده و آشکارا نقض حقوق بشر به شمار می‌آید.

در بخشی از بیانیه سلول انفرادی به‌عنوان یک شکنجه سیستماتیک روحی- روانی شناخته شده که پیامدهای آسیب‌زا و بیماری‌های روحی- روانی و جسمانی به دنبال دارد.

این دو وکیل دادگستری از نظر حقوقی نیز سلول انفرادی را بر خلاف قانون اساسی دانسته‌‌اند. آنها یادآور شده اند که در سال ۱۳۸۲هیأت عمومی دیوان عدالت اداری غیرقانونی بودن حبس در سلول انفرادی را اعلام کرده است.

عبدالفتاح سلطانی و نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس «کانون مدافعان حقوق بشر» از مسئولان، دولت، نمایندگان مجلس و به ویژه کمیسیون اصل ۹۰ خواستند با تلاش برای برچیدن سلول‌های انفرادی و توقف شکنجه علیه فعالان مدنی، به قانون اساسی کشور و تعهدات بین‌المللی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقین تمکین نمایند.

آنها نوشتند: «از نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تقاضا داریم جهت بر چیده شدن سلول‌های انفرادی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب جامعه مدنی و شکنجه فعالان این عرصه، اقدامات مؤثر و عاجل نمایند.»

 این دو فعال سیاسی در زندان اوین محبوس‌اند و سلول انفرادی را خود تجربه کرده‌اند و با شرایط آن به خوبی آشنایی دارند.

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.