وداع همیشگی با عباس کیارستمی

بخش خبری جوانان امروز- روز دوشنبه 4 جولای (14تیرماه) عباس کیارستمی در بیمارستانی واقع در شهر پاریس دیده از جهان فروبست.
از آغازین ساعات روز دوشنبه تمامی خبرگزاری ها خبر مرگ کیارستمی را به دلیل لختگی خون و سکته مغزی تایید کردند. کیارستمی کارگردان، فیلم نامه نمویس تهیه کننده و نقاش و عکاس بین المللی بود و بیش از چهل فیلم سینمائی و کوتاه را در کارنامه هنری خود دارد.
کیارستمی درسال ۱۹۹۷ به خاطر فیلم طعم گیلاس برنده جایزه نخل طلای جشنواره سینمایی کن شد.
او که ۷۶ سال داشت در فروردین امسال به علت بیماری روده چهار بار عمل جراحی شد. در پی یکی از عمل‌ها دچار خونریزی داخلی و سپس عفونت شد که پزشکان مجبور شدند٬ او را در خواب مصنوعی فرو ببرند.
پس از گذراندن دوره نقاهت در تهران هفته گذشته برای ادامه درمان راهی فرانسه شد ، اما پس از چند روز به دلیل لخته شدن خون سکته مغری کرد و درگذشت.
علی آهنی سفیر ایران در فرانسه گفته است: «سفارت جمهوری اسلامی ایران امروز پیگیر ترخیص پیکر وی از بیمارستان و انجام اقدامات کنسولی و گمرکی برای انتقال به کشورمان خواهد بود اما با توجه به روند طولانی اداری نمی توان زمان دقیقی را برای ترخیص و انتقال اعلام کرد.»
عباس کیارستمی متولد یکم تیرماه ۱۳۱۹ در تهران بود، وچهاردهم تیرماه درست سیزده روز پس از تولد هفتادو شش سالگی اش بدرود حیات گفت. او فیلمسازی را از اواخر دهه 1348 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شروع کرد اولین فیلم کوتاهی که ساخت » نان و کوچه » نام داشت .
کیارستمی و کارهایش منتقدانی هم در داخل و هم خارج از ایران داشت که او را متهم می‌‌کردند که با سانسور کنار آمده که می‌تواند در ایران فیلم بسازد که در پاسخ می‌گفت با سانسور کنار نیامده اما توانسته از روی آن بپرد.
«من هیچ‌گاه با سانسور کنار نیامده‌ام بلکه همیشه از روی آن پریده‌ام. من هیچ کاری را که برخلاف میلم و باورم باشد انجام ندادم و نخواهم داد. در هیچ فیلمی از من شما زنی را نمی‌بینید که در خانه در کنار شوهر و فرزندش روسری بر سرش باشد. نه بخاطر اینکه من مخالف حجاب باشم. به هر حال، حجاب در کشور ما یک قانون اجتماعی است و با اعتقاد یا بی اعتقاد، رعایت آن الزامی است و من هیچ مخالفتی با آن ندارم.»
با این حال در سال‌های اخیر فعالیت سینمایی‌اش بیشتر در خارج از ایران بود.

برخی از واکنش ها به خبر درگذشت کیارستمی

مارتین اسکورسیزی کارگردان آمریکایی: از شنیدن خبر درگذشت عباس کیارستمی عمیقا تکان خوردم و متاثر شدم. او یکی از هنرمندان نادر با شناختی خاص از جهان بود، یا همانطور که ژان رنوار گفت:‌ ‹واقعیت همیشه سحرآمیز است.›
مجله «فیلم» چاپ نیویورک: جهان احتمالا بزرگترین فیلم‌سازش را از دست داده است.
موسسه فیلم بریتانیا مرگ کیارستمی را «غم انگیز» خواند و روبی کالین منتقد فیلم روزنامه تلگراف او را «معجزه گری که در هیات یک شعبده باز پنهان شده» توصیف کرد.
و بسیاری از هنرمندان و صاحب نظران سینمای ایران مرگ کیارستمی را ضایعه ای به سینمای ایران دانسته و بر این باورند که مانند وی به این زودیها در سینمای ایران دیده نخواهد شد.