نماینده مجلس: شیوه مقابله با موادمخدر در کشور غلط است!
سخنان برخی از نمایندگان مجلس حکومت اسلامی آدمی را به یاد نقش پلیس بد ،پلیس خوب می اندازد چرا که آقایان از حوزه ای وارد مجلس شدند به نام سپاه پاسداران و همانگونه که اکثر آگاهان سیاسی مطلع هستند و مدارکی نیز تا کنون در مورد نقش سپاه پاسدارن در این حوزه انتشار یافته ترانزیت مواد مخدر برای آنان و حاکمیت برد برد به حساب می آید چرا که از یک سو هزینه سپاه قدس را در عملیات برون مرزی تامین میکند و از دیگر سو به پولشویی میپردازد و از دید بیشتر کارشناسان این حوزه یک وجه سوم نیز دارد و آن عبارت است از اینکه رژیم به بهانه اعدام قاچاقچیان مواد مخدر که اکثر آنان را قاچاقچیان خرده پا تشکیل میدهند عده ای از مخالفین و مبارزین درون میهن را نیز تحت لوای آن به دار میکشند در این حوزه نیز برایشان برد برد است چرا که از یک سو از شر مخالفین نظام خلاص شده و از سوی دیگر به بهانه مبارزه بی امان با قاچاقچیان مواد مخدر حق و حساب خود را از کشورهای غربی مطالبه مینمایند . پس نتیجه اینکه بسیار ساده انگارانه خواهد بود بپدیریم رژیم اسلامی و یا قانون گداران موجود در پی تغییر و تطلیف آن باشند . حال بخوانیم نظرات دو تن از این آقایان همرزم برادران محترم قاچاقچی را در حوزه قوانین مربوطه به مواد مخدر در مجلس اسلامی:
نماینده خرمآباد در مجلس معتقد است که شیوه مقابله با موادمخدر در ایران غلط است و جواب نمی دهد.
ایرج عبدی در نشست بازنگری در مجازات اعدام مواد مخدر و امکان جایگزینی آن که در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: “از سه منظر اعم از منظر بینالمللی، نگاه از دید ملی و نگاه از دید خانواده میتوانیم این موضوع را بررسی کنیم”.
وی گفت: “در حوزه بینالمللی ما همسایه افغانستان هستیم. ما دلمان خوش است که نفت را برای اقتصاد می فروشیم و با این که با قاچاق مواد مخدر مبارزه میکنیم ولی آقایان هر روز به بهانه اعدامها ما را محکوم میکنند”.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد از زندانیان کشور ما مربوط به مواد مخدر است، گفت: “در سطح ملی می بینیم که دستگاه قضایی با ازدحام پرونده در دادگاهها و دادگستریها مواجه است. ما درسطح ملی به صورت سفت و سخت با مقوله مواد مخدر مبارزه میکنیم ولی این مبارزه غلط است چرا که قانون مربوط به مواد مخدر ما غلط است”.
وی با بیان اینکه ما در مرزها نیروی انتظامی را درگیر کردیم، شهید دادیم و در مرزها دیوار احداث کردیم که مواد مخدر وارد کشور نشود در عین حال نسبت به دسترسی به مواد مخدر در زندانها انتقاد کرد و اظهار داشت: مبارزه ما در مقابله با موادمخدر غلط است و جواب نمی دهد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: “قوانین اجتماعی ما در زمینه مواد مخدر ضعیف است و زمانی که افراد از طریق بلع مواد را استعمال میکنند نشان میدهد که قوانین در این زمینه ضعیف بوده است و نشان میدهد که عملکردمان درست نیست و شیوه مبارزه ما باید در این زمینه علمی شود”.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس یادآور شد: “در زمینه مواد مخدر ، ما قاچاقچیان را نمی گیریم بلکه باربرها و قشر محروم جامعه را دستگیر میکنیم. بنابراین باید تجدید نظری در مورد قانون مربوط به مواد مخدر شود چرا که اعدام در حوزه مواد مخدر تاثیری نداشته و ندارد”.
عبدی افزود: “طرحی را تحت عنوان بازنگری یا تعدیل جرایم مواد مخدر در مجلس داریم که بتوانیم اعدام این نوع از محکومان را به حبس ابد تغییر دهیم که امیدوارم این طرح در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس قرار گیرد”.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس دهم نیز در ادامه این نشست گفت: “ما میتوانیم مجازات اعدام مربوط به مواد مخدر را حذف کنیم و به جای آن از مجازات های بازدارنده استفاده کنیم”.
کواکبیان گفت: “حفظ مصلحت نظام اقتضا میکند که دولت در مواردی دخالت کرده و قواعد و مقرراتی را تنظیم کند. این موضوع که حکم سه گرم هروئین ، اعدام است چیزی نیست که از قبل در شرع اسلام تنظیم شده باشد بلکه آن چیزی است که تشخیص مصلحت نظام تصمیم آن را گرفته است. لذا بنده معتقدم که از لحاظ شریعت ، حمل کامیون کامیون هروئین را در جایی نداریم که حکم اش اعدام باشد”.
وی افزود: “بنابراین بحث در مورد مواد مخدر در شریعت نبوده بلکه دست بشر بوده است و قانونگذار آن را لحاظ کرده و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم آن را تصویب کرده است، بنابراین به راحتی میتوان آن را حذف کرد و مجازات های بازدارنده به جای مجازات اعدام در مورد جرایم مربوط به مواد مخدر داشته باشیم”.
باید منتظر ماند و دید کی و کجا و به دست چه کسانی طناب دار به گردن سرکرده های سپاه پاسداران که قاچاقچیان مجوز عبور دار هستند انداخته خواهد شد .
بهروز فرشاد آریا – کارشناس خبری – فعال سیاسی