نهم نوامبر زادروز «هدی لامار » هنرپیشه معروف هالیوود است که زیبائی خیره کننده اش همه را مجذوب خود میکرد. وی در سال 1913 در شهر وین دیده بدنیا گشود ، پدرش مدیر بانک و مادرش هم پیانیست بود.
یکی از معروف ترین فیلم های وی شاید فیلم » سامسون و دلیه » باشد که وی نقش » دلیله » را داشت.
خانم لامار آنروزها در یک فیلم به نام » اکستزی ساخته شده در سال 1933″ بازی کرد که بدن او را بکلی برهنه نشان می داد و اینکه در حال ارضاء شدن جنسی بود . این فیلم که برای جامعه سنتی آنروز غرب غیر قابل قبول بود خشم کلیساها را هم بر انگیخت.
شهرت نامطلوب لامار پس از بازی در آن فیلم لطمه ای بسیار به اعتبار او از نظر یک هنرپیشه متشخص و قابل احترام زد .
در یک مرحله از زندگی اش » لامار » بدور از عالم فیلم و سینما علاقه فراوانی به مسائل تکنولوژی روز از خود نشان می داد و پس از شنیدن خبر مشکلات رادیوئی و ارتباطاطی نیروهای ارتش که بصورت محوری عمل می کردند را شنید در زمان جنگ جهانی دوم بر آن شد که راهی برای سهولت ایجاد ارتباط رادیوئی برای نظامیان شود و با کمک دوست آهنگساز خود » جرج آنتایل » یک سیستم جدید ارتباطی را ابداع کرد که بطریق امواج رمز گذاری شده بطور فرکانسی کار می کرد که آن ابداع بعد ها پایه ای شد برای ساخت بیسیم ، گوشی های همراه و همینطور سیستم هائی چون بلوتوث .
گفتنی است که ارتش در آنزمان از قبول استفاده این ابداع مشترک » لامار و جرج آنتایل » سر باز زد ولی بعد ها لامار و جرج آنتایل توانستند در دنیای کامپیوتر به خاطر ابداع این سیستم نام خود را ثبت نماید.
در زمان جنگ وقتی » هدی لامار» قصد داشت به عضویت ( NIC- National Investors Council) در بیاید به او می گفتند که اگر تو حقیقتأ می خواهی به ارتش کمک کنی برو و سعی کن اعانه جمع کنی و جمع کردن اعانه از سوی هنرپیشه های زن هالیوود به این شکل بود که می بایست روی استیج حاضر می شدند و با حرکات سکسی و تحریک مردان با لوندی آنها را متقاعد می کردند تا » کوپن های سهام جنگی » خریداری کنند .
این توصیه به لامار در حالی داده شد که او راهی بسیار مناسب را برای ارتباط رادیوئی در ارتش ابداع کرده بود ، این رفتار نسبت به یک زن هنرپیشه ( زن ) نشان دهنده نوع دیدگاه جامعه غرب در آندوران نسبت به زنان ، خصوصأ زنان زیبارو است که به نوعی تنها کاربرد این زنان استفاده از جنسیت خود است نه توانائی های فکری و قابلیت هایشان.
در دهه 1990 بود که سرانجام » لامار و جرج آنتایل» از طرف سازمان محترعین و میتکرین جایزه گرفتند ، چیزیکه سال ها پیش برای آن زحمت کشیده بودند.
شاید به همین دلیل است که در زادروز وی سیستم گوگل و تمامی وسایل ارتباطی نوین از وی یاد می کنند ، زنی که هم به دلیل شهرت اغوا کننده اش و هم به دلیل نبوغ اش شهرت جهانی دارد . باید بدون تعارف گفت که کمتر پیش آمده در دنیای سینما که یک هنرپیشه مرد و یا زن زیبائی و نبوغ علمی را بطور همزمان دارا باشند و » هدی لامار » یکی از این نمونه های نادر در تاریخ است.
هدی لامار در 19 ژانویه سال 2000 دیه از جهان فرو بست .