یک روز پس پس از آنکه شواهد کافی از دست داشتن کره شمالی در «حملات سایبری سازمانیافته» علیه شرکت سونی پیکچرز پیدا شد و پرزیدنت اوباما به کره شمالی هشدار داد که می بایست منتظر پاسخ واشنگتن باشند، پیونگ یانگ خواستار همکاری با آمریکا در این پرونده شد.
کره شمالی روز شنبه ضمن رد اتهامات مطرح شده از سوی مقامات امریکائی و شرکت سونی این اتهامات را بی پایه و اساس خواند و اعلام نمود که قصد دارند که به مقامات امریکائی کمک کنند تا عاملین هکرها را پیدا کنند .
خبرگزاری دولتی کره شمالی به نقل یک مقام وزارت خارجه، که نامی از او برده نشده است، نوشت ما میتوانیم ثابت کنیم که دخالتی در این ماجرا نداشتهایم و در ادامه تهدید کرد اگر آمریکا از پذیرفتن پیشنهاد ما برای تحقیقات مشترک خودداری کند و به متهم کردن پیونگ یانگ ادامه دهد، «تبعات جدی» به دنبال خواهد داشت.
استودیو فیلم سونی قصد داشت فیلمی به نام «مصاحبه» را از روز کریسمس (چهارم دی ماه) به نمایش عمومی که به دلیل دریافت پیامهای تهدیدآمیز، اکران عمومی این فیلم کمدی، که موضوع آن درباره نقشه قتل کیم جونگ اون رهبر کره شمالی است، را به تاخیر انداخته است.
این تصمیم سونی با واکنشهای متفاوتی روبرو شد، از جمله انتقاد رئیس جمهوری ایالات متحده که در نشست مطبوعاتی پایان سال خود در واشنگتن، آن را «اشتباه» خواند و گفت جامعه آمریکا اجازه نمیدهد که دیکتاتوری یک کشوری بتواند سانسور را به آن تحمیل کند.
البته این انتقاد اوباما از کره شمالی و یا دفاعش از معیارهای آزادی در امریکا خود جای تعمق است ، چرا که به نظر می ر سد فیلم سازان امریکائی با ساختن هر گونه فیلم و توهین به کشورها و اقوام و به تمسخر گرفتن حکومت ها قصد در تحریک دیگر ملل را دارند ، این در حالی است که هیچیک از این فیلم سازان نمی توانند فیلمی برای به چالش کشیدن هولوکاست و یا ادعای یهودیان برای خیلی مسائل و رویدادهای تاریخی بسازند .
انتقاد آقای اوباما از تصمیم کمپانی سونی با واکنش آن شرکت نیز روبرو شد و مدیر اجرایی آن در گفتگویی با شبکه خبری سیانان گفت رئیس جمهوری اشتباه میکند، زیرا سونی در پی تصمیم سینماها در خودداری از اکران این فیلم، نمایش آن را لغو کرد.
به گفته مایکل لینتون، شرکت سونی در سه هفته اخیر تحت فشار فوقالعادهای بود و وقتی به لحظه پخش فیلم نزدیک شدیم، آنهایی که خود را حافظان صلح نامیدند، تهدید کردند افرادی که به تماشای این فیلم بروند، حمله خواهند کرد و در پی آن سینماها هم از نمایش این فیلم خودداری کردند.
البته کمپانی سونی قصد دارد که فیلم «مصاحبه» را که بیش از چهل میلیون دلار هزینه ساخت اش نموده را از طریق دیگری برای عموم به نمایش بگذارد. باید دید که چگونه کمپانی سونی می تواند با روش متفاوت خود این فیلم را به مرحله سود دهی برساند .
البته گفته می شود که امکان دارد که این فیلم در کشورهای دیگر اکران شود .