دولت ترکیه مدعی است که یک کودتا را خنثی کرده است ولی تظاهرکنندگان معتقدند که اردوغان آزادی بیان را از مردم سلب کرده است . پلیس ضد شورش ترکیه امروز با یورش به دفتر » روزنامه زمان » در استانبول سردبیر و دهها خبرنگار را با اتهام اختشاش دستگیر کردند . روزنامه زمان پر تیراژترین روزنامه ترکیه است به سردبیری » اکرم دومانلی » .
این دستگیری ها همزمان در سیزده نقطه از کشورانجام گرفت و مجموعأ 31 خبرنگار و مأمورین امنیت پلیس به اتهام همکاری با » فتح اله گولن» و مبارزه با دولت اردوغان و حزب آک وابسته به دولت دستگیر و روانه زندان شدند .
دیدبان حقوق بشری با انتقاد از موج دستگیری ها این حرکت را موجی تازه از محدود کردن رسانه ها دانست ، در حالیکه دادستان پرونده این عده را متهم به یک کودتا علیه دولت رجب طیب اردوغان کرده است .
» موحنا قهوچی » عکاس خبری » روزنامه زمان » در گوشه ای از خیابان ایستاده و همانطوریکه جمعیت معترض را که فریاد بر می اوردند » هر کس سکوت کند زمان سکوت نمی کند » نگاه می کرد با نگرانی گفت که » هر روز شرایط برای خبرنگاران سخت تر و محیط کاری شان پر تنش تر می شود . و همانطوریکه دوربین اش روی دوشش بود نگران از این بود که ، چگونه می شود از این تظاهرات مردم و خبرنگاران برای داشتن آزادی بیان و دارا بودن فضای باز سیاسی خبر تهیه کرد که بعد گریبان خودش را نگیرد .
همزمان اتوبوس های پر از پلیس ضد شورش با باتوم های سیاه و کلاه دورادور اداره پلیسی را که خبرنگاران و پلیس های دستگیر شده در انجا بودند را از ترس محافظت می کردند .
تقریبأ یکسال از ماجرای رشوه خواری سران چندین وزیر در دولت سابق و اردوغان میگذرد و به نظر می رسد که در سالگرد این رویداد روزنامه «زمان » که وابسته به عبداله گولن هست همچنان از وقایع رشوه خواری و اختلاس دولت و متهم کردن اردوغان برای ایجاد اهرم فشار و ایجاد خفقان می نویسد .
برای بسیاری از خوانندگان روزنامه زمان و طرفداران گولن اتفاقات امروز گواهی است که مسائل پشت پرده ای هست که دولت اردوغان سعی کرده و می کند که از دید مردم پنهان کند .
گرچه ترکیه عضو ناتو و خواستار الحاق به اتحادیه اروپاست ولی تاریخچه طولانی از به زندان انداختن خبرنگاران و روشنفکران داشته ولی به نظر می رسد که در چند سال اخیر این موج دستگیری ها و ایجاد خفقان به اوج خود رسیده است .