
خاطره نورشید
نویسنده و فعال سیاسی و حقوق بشری
روز شانزدهم آذر روز دانشجو ؟؟ یا روز توافق قجری ها و ملی مذهبی ها و چپی ها برای براندازی حکومت پهلوی !؟
شاید در چنین روزی می بایست به ریشه یابی ساختار چنین روزی پرداخت ، به جای اینکه به دانشجویان تبریک گفت … روزیکه مبنایش همان رخدادهائی است که بانیان آن در طی 36 سال اخیر ایران را از دوره تمدن و ترقی به پرتگاه و اوفول کشانیده اند .
نام گذاری این روز به عنوان » روز دانشجو » توسط کنفدراسیونی که توسط یک مشت چپگرا و یا ملی مذهبی ها ئی که هیچ آمالی از وطن پرستی نداشته و فقط حفظ منافع مذهب اسلام ملاک و هدف ارجح ترشان دشمنی شان با دولت شاهنشاهی بود و بس خود به قدر کافی شرم آور است و اینکه پس از وقوع کودتای سال 1357 که برخی بر این باورند که انقلابی رخ داده بود ادامه رسمی شناختن این روز به عنوان روز دانشجو حتی توسط اپوزوسیون خود جای سوال دارد .
پس از سال 1332 کنفدراسیون دانشجوئی روز شانزدهم آذر را » روز دانشجو » نامیدند ، و هر ساله پس از آنروز با تحریک و ترغیب همین کنفدراسیون دانشجویان افراطی ملی مذهبی و چپگرا و مجاهدین اسلامی عواقب سال 1357 را رقم زدند .
از همان سال 1332 تا پس از فروپاشی نظام پادشاهی در ایران و روی کار آمدن به اصطلاح کسانیکه به آزادی دانشجوئی ارزش می دادند ، هر ساله شانزدهم آذر به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است .
ما هر ساله در چنین روزی شاهد اعتراضات دانشجوئی هستیم که در نطفه خفه می شوند ، آخرین نمونه از همین سری اعتراضات ، پس از انتخابات سال 1388 و اعتراضات دانشجوئی برای بازنگری در شمارش آراء بود که با حمله ایادی رژیم جمهوری اسلامی به خوابگاه های دانشجوئی و یا دانشگاه ها و ستاره دار کردن بسیاری از دانشجویان و کشتن و یا دستگیر کردن بسیاری و در بهترین شرایط اخراج کردن آنها از دانشگاه بوده است .
در حالی که در ابتدای کار وقتیکه سران فتنه ( منظور مخالفین رژیم پادشاهی در ایران ) معتقد بودند کنفدراسیون دانشجوئی مکانی است برای تجمع و مباحثه برای دانشجویان و معتقد بودند که دیکتاتوری در دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی مانع از آن بود که فضای باز سیاسی در ایران وجود داشته باشد و به قول خودشان کنفدراسیون مکانی شده بود برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت سابق و توانائی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران . حال چگونه است که از سال 1357 دیگر راه نفس کشیدن به دانشجویان داده نمی شود ، مگر دانشجویان مکتبی و خط امامی !!
اگر در حکومت پادشاهی ایران با تناسب درصد پائین تر آمار دانشجویان میشد گفت که شاید 30% تا 35% از دانشجویان مخالف سیاست های حاکمیت بودند حال با آمار بالای دانشجویان تنها 10 تا 15% از دانشجویان آن هم به خاطر منافع شخصی شان و یا …..موافق سیاست های رژیم حاکم هستند و اگر قرار باشد کنفدراسیون دانشجوئی مکانی باشد برای برآورد میزان نفرت و انزجار روشنفکران از حاکمیت فعلی واگر دوول خارجی هم دست از این لفت و لیس ها با جمهوری اسلامی برداشته و در حمایت مستقیم و بدون رودرواسی با مخالفین رژیم باشند خواهیم دید که این رژیم به چه سرعتی از بین می رود.
اما حقیقت اینجاست که ، دوول خارجی در بین سال های 1332 و 1357 برای اینکه می دیدند منافع شان در ایران در حال متزلزل شدن است و حکومت وقت قصد نداشت که به آنها باج بدهد با کمک رساندن مستقیم به مخالفین پادشاهی باعث فروپاشی نظام پادشاهی شدند،زیرا حضور فقط مشتی مخالف و خائن به کشور و نظام نمی توانست که تا این حد قدرت تخریب داشته باشد . ….آنچه توسط دانشجویان ضد پادشاهی رخ داد یک کودتا بیشتر نبود که با حمایت های مالی و ….کشورهای غربی به وقوع پیوست . حال آنکه امروز همان کشورها حتی حق استفاده کلمه » برانداز » را از اپوزوسیون خارج از کشور سلب کرده اند .
در تمامی دنیا روز دانشجو هفدهم ماه نوامبر است که مصادف است با 26 بهمن و بر مبنای به مراتب منطقی تری پایه گذاری شده است .
هفدهم نوامبر ( 26 بهمن ) روزی است که دانشجویان در کشور چکسلواکی به دلیل کشتن » ژان اوپلتال » و یک کارگر به نام » واکلاو سدیاجک» توسط آلمان نازی و همینطور اشغال چکسلواکی توسط آلمان نازی دست به تحصن زده بودند و نیروهای ارتش آلمان برای همین دلیل به دانشگاه چکسلواکی در شهر پراگ یورش برده و 9 نفر از رهبران دانشجوئی را کشته و تعداد 1200 نفر از دانشجوبان را به کمپ فرستاده بودند .
شاید بهتر باشد که دانشجویان ما هم همچون دانشجویان دردیگر کشورهای دنیا روزی را به عنوان » روز دانشجو » جشن بگیرند که مبنای صحیح تر و اصولی تری دارد .
درود بر شما بانو خاطره نورشید گرامی برای نگارش این نوشتار خردمندانه شما.
لایکلایک
با سپاس فراوان از شما جناب هاشمی گرامی – شما همیشه مشوق و همراه ما بودید و ما همیشه به نظرات شما ارزش خاصی قائل هستیم
لایکلایک