محمد سرافراز از سوی وزیران خارجه اتحادیه اروپا در لیست ناقضین حقوق بشر درایران قرار گرفته و خواستارضبط داراییهای وی و ممانعت ورودش به کشورهای عضو اتحادیه اروپا شدند. او متهم شدهاست با نیروهای امنیتی و دادستانها همکاری کرده و سلسله برنامههایی را با عنوان اعترافات بازداشت شدگان پخش کرده است.
یکی از موارد اتهامی سرافراز پخش فیلم اعترافات مازیار بهاری ، روزنامهنگار ایرانی کانادایی در برنامهای با نام ایران امروز است. بنا به گفته بهاری این اعترافات تحت فشارهای شدید روحی از وی گرفته شدهاست. سازمان تنظیم مقررات رسانهای بریتانیا، آفکام، به همین دلیل در سال ۲۰۱۱ شبکه پرس تی وی را ۱۰۰ هزار پوند جریمه کرد.
محمد سرافراز در ۱۵ آبان ۱۳۹۳ باحکم سید علی خامنه ای که در ۱۷ آبان منتشر شد رئیس رئیس صدا و سیما شد. او پیشتر از سوی رهبرجمهوری اسلامی به عضویت شورای عالی فضای مجازی در آمده بود.
محمد سرافراز از زمان ریاست محمد هاشمی رفسنجانی بر سازمان صدا و سیما در این سازمان حضور داشته و یکی از قدیمیترین مدیران این رسانه به شمار میآید. او که از سال ۱۳۷۱ در معاونت برون مرزی صداوسیما مشغول به کار بوده، در دوران ضرغامی مدیریت شبکههای انگلیسی زبان پرس تیوی و اسپانیایی زبان هیسپان تیوی» را نیز به صورت همزمان برعهده داشته است.
وی نقش مهمی در راهاندازی شبکههای برون مرزی این سازمان از جمله پرس تی ویهیسپان تی وی و العالم داشته است.آی فیلم ، شبکهای تلویزیونی که به نمایش ۲۴ساعتهٔ فیلم میپردازد نیز تحت مدیریت او افتتاح شد.
محمد سرافراز پنجمین مدیر این سازمان در سالهای بعد از انقلاب اسلامی محسوب میشود. که یکی از کلیدیترین نهادهای ایران محسوب میشود
گفته می شود که در حكم که خامنه ای به ریاست سازمان صداوسیما ارسال کرده سخن از «مسئوليت تاريخی صداوسيما» به ميان آورده که اين مسئوليت را به شرح آنچه در پيام آمده؛ حفظ و ارتقای استقلال فرهنگی و هويت انقلاب اسلامی ایران است.
همچنين بنابر آنچه در اين حكم آمده وظيفه صداوسيما است تا ؛
– گسترش دين و اخلاق و اميد و آگاهی در جامعه است.!!؟؟
– ترويج سبك زندگی اسلامی – ايرانی است.!؟؟
– پشتيبانی رسانهای همه جانبه و مبتكرانه در امر بسيج عمومی ملت است.
– كمك به مديريت اجرايی در جهت تامين اهداف و اجرای سياستهای كلان نظام و تحقق سند چشمانداز كشور است.
در این حکم چنان در مورد «توليد فكر ناب دينی» تاكيد شده است و جناب رهبری از «عزم ملی و ابتهاج معنوی و نشاط انقلابی» به آحاد جامعه سخن رانده که گوئی یکبار دیگر قرار است ایران را به روزهای ابتدائی کودتای سال 1357 سوق دهند ، سید علی خامنه ای رسيدن به اهداف انقلاب اسلامی را در گرو آگاهی و معرفت عميق و گسترده می دانند..( البته از کدام معرفت صحبت می کند تنها خودش می داند چرا که آنچه در ایران پس از کودتای 1357 نهادینه شده بی معرفتی است ) .
از طرفی ایشان به «توليد فكر ناب دينی» اشاره کرده اند و فرموده اند که می بایست يك اتاق فكر فعال در رسانه ملی ایجاد شود . اين اتاق فكر كجاست؟
برخی منتقدین معتقدند صداوسيما طی سالهای اخیر در مقایسه با سال های اول انقلاب به لحاظ كمی ، رشد خوب و ارزندهای داشته است .
پس از انتخاب آقای محمد سرافراز در مقام ریاست صدا و سیما این شایعات بوجود آمده است که با نشستن او بر صندلی صداوسیما در اولین گامها کمی از عرض و طول این سازمان عریض و طویل کم میکند و بسیاری از موانع و بروکراسی هایی که از ابتدا در صداوسیما به وجود آمده بود را برمیچیند.
بنا به گفته ها ، پیروی او از الگوهای موفق ماهواره ای ، تاکنون در چیدمان گروههای شبکههای تحت نظرش، کاملا متفاوت از رویکرد سنتی بوده که در میان شبکههای داخلی رواج داشت. استفاده از الگوی گروپسازی در شبکههای برون مرزی سبب شد تا مخاطبان شاهد برنامههایی در سطح استانداردهای بین الملل باشند که اگر سرافراز همین الگو و مدل را برای شبکههای داخلی هم در نظر بگیرد، به زودی شاهد به هم خوردن چارت و ساختار سنتی خواهیم بود که سایه آن همواره بر سر رسانه ملی بوده است. َ