تحلیل گر سیاسی : خ – نورشید
کشور ترکیه و تحولات سیاسی آن …
طی دوازده سال گذشته ، «حزب آک » به رهبری اردوغان رفته رفته سیستم نیمه دمکراتیک ترکیه را به یک سیستم دیکتاتوری مبدل کرده است. افراطیون مذهبی در دولت ترکیه به قدرت رسیده اند و همکاری های پنهان و آشکار دولت ترکیه با افراطیون مذهبی در گوشه و کنار دنیا به وضوح به چشم می خورد.
در پی تحولات اخیر و مبارزه علنی امریکا و کشورهای متحد علیه گروه داعش دولت ترکیه بطور خیلی علنی از امضا کردن معاهده همکاری سر باز زد و آنچه برای توجیه این عمل خود داشت » 49 تن دیپلمات ترکیه ای که در اسارت گروه داعش بودند به همراه خانواده شان » .
دقیقآ چهار روز پیش تمامی این گروگان ها آزاد شدند و نخست وزیر «داود احمد اقلو» به همراه همسرش به استقبال دیپلمات های آزاد شده رفتند و همگی با یک هواپیما به آنکارا بازگشتند .
گفتنی است که تمامی 49 نفر دیپلمات به همراه خانواده شان از بدو ورود به » شانلی اورفا» بسیار تمیز و با لباس های مرتب و بسیار سر حال و قبراق به نظر میرسیدند ..!!
سوال اینجاست که چگونه این دیپلمات های ترکیه ای به مدت یکصدو یک روز در اسارت داعش وحشی بودند ولی حتی کوچکترین خراشی بصورت نداشتند و یا به دلیل یکصدو یکروز شرایط بد غذائی و یا نگهداری نه بیمار به نظر میرسیدند و نه نحیف و لاغر شده بودند ؟؟!! در یک کلام اصلا نشانی از در اسارت بودن را نداشتند !
به هر روی اردوغان رئیس جمهور ترکیه در نیویورک پس از آزادی دیپلمات هایش برای پرهیز از شرکت در حملات نظامی علیه گروه داعش در سوریه و عراق وارد معامله شده و مسبب تمامی حمایت ها از فعالیت های تروریستی داخلی در ترکیه را » فتح اله گولن» دانسته و از دولت امریکا خواست که او را به ترکیه استرداد دهند.
در همین گفت و گو اردوغان مدعی شد که در طی سال های گذشته نقش بسیار اساسی در منطقه داشته است برای مقابله با » تروریستم » !!؟؟
رجب طیب اردوغان در مصاحبه ای با » چارلی رز » مفسر سیاسی یک شبکه امریکائی گفت : ترکیه در زمینه مبارزه با داعش، تمامی مسئولیتهایش را چهارچوب تجارب خود به جای خواهد آورد !؟.
اردوغان ضمن اشاره براینکه، حوادثی که با حملات داعش در موصل رخ داده است، اکنون در کوبانی صورت می گیرد، تصریح کرد، برای برداشتن هر گامی، باید به عراق و سوریه از یک زاویه نگریست.
در ادامه وی تاکید کرد، برای خشکاندن باتلاق داعش، باید هرکاری که لازم باشد انجام داد. اردوغان افزود ، بشار اسد رئیس دولت سوریه برای تشکیل داعش زمینه آماده کرده است.
به هر روی به نظر می رسد که کشورهای غربی خصوصأ امریکا در مورد ترکیه » دولت اردوغان» با دقت نظر بیشتری برخورد می کنند و با وسواس بیشتری عملکرد ترکیه را در مورد مقابله با داعش آنالیز می کنند ، احتمال می رود اگر ترکیه بخواهد پس از آزادی گروگان هایش همچنان از ایفای نقش خود در منطقه سرباز زند تأثیر بسزائی در برخورد سیاسی و استراتژیکی دول غربی را در پی داشته باشد .
برخی خبرگزاری های غربی با حساسیت خاصی عدم حضور ترکیه در حمله نظامی به مواضع داعش را پیگیر و معتقدند که دولت ترکیه در چند سال گذشته نقش » قهرمان » را برای حمایت از مواضع » کشورهای اسلامی » در منطقه بازی کرده و می کند .
از طرفی ممانعت دولت ترکیه از حضور کردهای ترکیه » پ . ک . ک » در مبارزه علیه گروه داعش تعجب بسیاری از منتقدین سیاسی را در پی داشته است .
در حال حاضر کشورهای قطر، اردن، امارات متحده عربی ، بحرین ، عربستان سعودی هر کدام در حملات هوائی برای از بین بردن نیروهای داعش همکاری می کنند البته عربستان سعودی تنها حمایت نظامی می کند و در حمله نظامی نقشی ندارد .