حسن رضیانی هم از جمع هنرمندان کشورمان رخت سفر بست و رفت

تهیه و تنظیم : خاطره نورشید 

حسن رضیانی ( عین اله باقرزاده ) در گذشت و لیلای صمد که همیشه او و عشق او را نسبت به خود به تمسخر می گرفت حال در سوگ او نشسته ، به نظر اینبار حتی صمد آقا هم دلش از مرگ رقیب عشقی خود چنان بدرد آمده که در سکوتی بغض آلود حتی نمی خواهد تا کلاه گیس عین اله را از سرش پائین بیاندازد و یا کراواتش را به تمسخر بگیرد …آری همه قلب ها از مرگ عین اله » حسن رضیانی » بدرد آمده است .

 

شهناز تهرانی هنرپیشه پیشکسوت سینما در فیس بوک خود می نویسد : عجب رسمیه رسم زمونه میرن آدما فقط ازشون یک خاطره میمونه …. قلبم گرفت یکی از عاشقان لیلا رفت … وای چقدر غمگین شدم . چقدر خاطرات خوب و محترمانه ای بین ما بود چقدر انسان با شرف و مهربونی بود . چقدر متاثر شدم . روحت شاد حسن جان . چقدر دوستت داشتم . افسوس صمد و لیلا دیگه عین الله ندارند … دیگه نه صمدی مونده نه لیلایی همه فقط شدند خاطره آنهم به شیرینی یک عشق که یک عمر زندگی کردیم با مهر مردم . یادمان بخیر >>>>> یادت بخیر بازیگر توانا حسن رضیانی عزیزم . هموطنان گلم یاران عشقم تسلیت مرا بپذیرید .

 

حسن رضیانی (عین‌الله باقرزاده) بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون متولد ۱۳۱۰ در مشهد بود و به گفته‌ خودش از ده‌سالگی با شرکت در تئاترهای مدرسه به بازیگری علاقمند شده بود. او بعدا در رشته تئاتر و فن بیان از هنرستان عالی تهران فارغ التحصیل و سپس به طور حرفه‌ای وارد عرصه هنرپیشگی در رادیو، سینما و تلویزیون شد.

 

حسن رضیانی تا پیش از انقلاب حدودا در چهل فیلم سینمایی و تعداد زیادی برنامه تلویزیونی بازی کرد ولی با هنرآفرینی در نقش «عین‌الله باقرزاده»‌ی مجموعه تلویزیونی صمد بود که در اذهان مخاطبین ایرانی جاودانه شد. شخصیت «عین‌الله» درواقع رقیب عشقی صمد به حساب می‌آمد که می‌خواست با استفاده از نفوذ و ثروت پدرش «مش باقر» که از اهالی پولدار ده بود، با «لیلا» ازدواج کند ولی از ترس صمد موفق نمی‌شد. در این مجموعه تلویزیونی فقط کافی بود کسی اسم «عین‌الله» را به زبان بیاورد تا او با جدیت و پشت‌کاری مثال‌زدنی یادآوری‌اش کند: «باقرزاده».
چهره ای که رضیانی از این نقش ساخت، مثل دیگر نقش‌های مجموعه تلویزیونی صمد، آن‌چنان چهارچوب استوار و مبتنی بر واقعیت داشت که به سرعت وارد اصطلاحات روزمره مردم شد. حتی با گذشت چهاردهه هنوز هم وقتی می‌خواهند نوکیسه‌ای را تشبیه کنند که به‌پشتوانه مال و منال پدرش سعی می‌کند خود را در جای‌گاه بالاتر شخصی و اجتماعی جا بزند می‌گویند: «عین‌الله باقرزاده»!
با وجود نمونه‌های واقعی این شخصیت در آن زمان ولی باید گفت که به‌واقع بعد از انقلاب بود که تکثیر تأسف‌انگیز «عین‌الله باقرزاده» اتفاق افتاد. نوکیسه گان تازه به مَسنَد ، ُقدرت و ثروت رسیده با استفاده از نفوذ بی‌اندازه و رانت‌ خواری های بی‌انتها، ‌چنان بر خر مراد تاختند وُ لیلاها را با خود بردند که تعریف تازه‌ای از «تازه به دوران‌رسیدگی» به ثبت رسید.
دیگر «صمد»ی هم نبود که کسی از ترس‌اش جا بزند. به این‌ترتیب طی یک جهش ژنتیکی «باقرزاده» به «آقازاده» تبدیل شد!
بعد از انقلاب و در حکومت اسلامی  عرصه چنان برای حسن رضیانی تنگ شد که دیگربه ندرت و بیشتر در همین اواخر به او اجازه بازیگری داده شد. از معدود مجموعه‌های تلویزیونی که بعد از انقلاب بازی کرد می‌توان «پدرخوانده» و «عمارت فرنگی» را نام برد و یک نقش بسیار کوتاه در فیلم سینمایی «انتخاب» در سال ۱۳۹۳، که آخرین حضور او جلوی دوربین بود.
حسن رضیانی در سن هشتاد و چهار سالگی بعد از تحمل یک دوره طولانی بیماری و دوماه بستری شدن در بیمارستان در هفتم شهریورماه ۱۳۹۳ درگذشت.
یاد و نامش همیشه در قلب های ما جاویدان می ماند.

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.