نمایش » تانگوی تخم مرغ داغ » شنبه شب توقیف و علی نصیریان بازیگر و هادی مرزبان کارگردان این نمایش به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شدند .
در پی این مسئله گروه اجرائی این نمایش به اصطلاح دست به قلم شدند و برای ادامه نمایش نامه ای سرگشاده به رسانه ها ارسال داشتند . بخشی هائی از نامه را که بسیار نابخردانه نوشته شده است و اثبات می کند که همچنان پس از سی و شش سال از گذشت انقلاب کذائی اسلامی ، عده ای کاسه لیس به عنوان هنرمند در عرصه هنر ایران امروز باقی مانده اند تا با نگاهی انتقادی از ایران پیش از انقلاب برای خود سوژه پیدا کرده و نمایشنامه و یا فیلم بسازند .
بخش هائی از متن نامه :
بسمهتعالی
در سال جهاد اقتصادی و فرهنگی، ما هنرمندان به عنوان سربازان فرهنگ و هنر این سرزمین، در خط مقدم آن هستیم و در سیویکمین اجرای نمایش خود، مفتخریم که بگوییم تا این لحظه جمعیتی بالغ بر پانزده هزار نفر تماشاگرمان بودهاند؛ آن هم در زمانی که از هر طرف مورد هجمة رو به گسترش شبکههای ماهوارهای هستیم، آنها که نه تنها فرهنگ، بلکه آینده فرهنگی نسل جوان ما را هدف قرار دادهاند و به سادگی فشار دادن دکمهای، در دسترس عام و خاص هستند.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
این یادداشت از طرف کسانی است که سالها با سختیها و دشواریهای بسیار اقتصادی در حوزة فرهنگی به هنر تئاتر وفادار مانده و با عشق به این هنر متعالی، کشور اسلامی و نیز مردم این سرزمین، به کار خود ادامه دادهاند، و هیچگاه به طعنه و کنایه، گلهای ننموده و مخالفخوانی نکردهاند. اما، گویی در نگاه بعضی مغرضین، هنوز غریب و ناآشنا جلوه میکنند.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
حکومت پهلوی با اتخاذ روشهای غلط و تصمیمهای نادرست در اداره حکومت و خودمحوری و دیکتاتوری، با گسترش بیرویه و بدون دلیل فرهنگ و آداب و رسوم زندگی غربی، جامعه سنتی ایران را با بحرانهای بسیاری مواجه کرد؛ بحرانهایی که در نهایت به اعتراض عمومی مردم و انقلاب اسلامی انجامید.
بدون تردید، رفتن به طرف مدرنیته نیازمند پیشفرضها و مقدمات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری است که خاندان پهلوی به دلیل ناآگاهی، تلاش میکرد کشور را با رویکرد تجدد آمرانه، به سمت مدرنیزاسیون هدایت کند.
نمایشنامه «تانگوی تخم مرغ داغ» با نگاهی دقیق و درست، در همین بستر شکل میگیرد و اکبر رادی نویسنده متعهد و هوشمند اثر، تلاش کرده است تحلیلی موشکافانه از آن دورة تاریخی ارائه نماید.
نمایشنامه «تانگوی تخم مرغ داغ» روایتی بیپرده از زندگی خانوادهای است که در بستر اجتماعی ناسالمی، فرو میپاشد. اکبر رادی با بهرهبرداری از الگوی قصههای بومی و مذهبی و با توجه ویژه به قصة قرآنی حضرت یوسف (ع) و اظهار عشق و تمایل زلیخا به او، نتیجه اقدامات نسنجیده و تقلید کورکورانه رژیم پهلوی را در بنیادیترین گروه خانواده، بازتاب میدهد.
نشان دادن مصادیق مهم به وجود آورندة خلل و شکاف در استحکام روابط انسانی و قوام خانواده، همچون از بین رفتن حرمتها میان اعضای خانواده، بیخبری از یکدیگر، دروغ، ریا، خیانت و . . . در زمرة همین تلاش صادقانه است.
این نمایشنامه سند و مدرک مستدلی برای مخاطب امروز بهخصوص نسل جوان است که به خوبی دریابد چطور اقدامات فریبنده و گولزننده خاندان پهلوی، جامعه ایرانی را از پایه و اساس به سمت فروپاشی میبُرد.
تانگوی تخم مرغ داغ» گواهی است بر لزوم به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی از طرف مردمی که احساس میکردند روشهای نابخردانه سردمداران رژیم ستمشاهی، دارد همچون موریانه، زندگی خصوص و اجتماعی آنها را از درون میخورد و نابود میکند.
لذا استفاده معدود از الفاظ تند و بیپروا، نه به معنای ترویج بدی و گناه، بلکه در راستای نمایش بیپردة واقعیتهای اجتماعی آن دورة تاریخی و نهی از منکر است. نویسنده، تلویحاً به مخاطب منتقل میکند که اگر این خانواده به نشانة کل جامعه، در حال از بین رفتن است، به دلیل گرایش به همین رفتارهای ناپسند است.
بر همین اساس، جامعه جوان ایرانی نیازمند آثار ارزشمندی همچون «تانگوی تخم مرغ داغ» است تا به خوبی دریابد که چرا امام خمینی (ره) با حمایت قاطبة مردم ایران بر ضد حکومت مفسد پهلوی قیام کرد.»
گفتنی است این نامه را علی نصیریان، هادی مرزبان، قاسم زارع، فردوس کاویانی، فرزانه کابلی، لیلا برخورداری و امین زندگانی امضا کرده اند.
در این نامه بلند بالا همانطوریکه خواندید ، نویسندگان چنان از فساد دوران پهلوی سخن میرانند که گوئی خبر از فساد ، اعتیاد ، دروغ ، بزهکاری ، قتل و جنایات و هرزگی ها در دوران پس از انقلاب با شکوه اسلامی ندارند !! …
به نظر می رسد اکبر رادی نمایشنامه نویسی که ظاهرأ نوشتن را از سال های 1341 شروع کرده ، جزو افرادی است که خرده گیری اش به هنر در دوران خاندان پهلوی بی انتهاست، شاید بد نباشد اگر آقای اکبر رادی کمی هم به فساد جامعه ایران و بی اخلاقی ها و بی حرمتی ها در خانواده و …..پس از انقلاب اشاره کند …تا شاید با نصایح پدربزرگانه ایشان و هنرمندانی چون » علی نصیریان » که شهرت شان را مدیون دوران شکوفائی هنر در دوران پهلوی و امکاناتی هستند که در آنروزگار برایشان فراهم شده بود ، نسل امروز بدانند که با بی اخلاقی هائی که پس از انقلاب اسلامی دامنگیر اجتماع ما شده نه تنها راه سعادت را نمی پیمایند ، بلکه راه سقوط را پیش رو دارند .
بله طرف صحبت من با تمامی به اصطلاح دست اندرکاران هنری است که همواره در پی کند و کاشت در دوران قبل از انقلاب هستند برای پیدا کردن ریشه های فساد و بی اخلاقی و غیره …زیاد راه دور نروید به همین امروز بنگرید و انگشت های انتقادتان را به دولتمردانی به سوی آخوند هائی بگیرید که از بدو ورودشان بجز تباهی و فساد مالی و اخلاقی ، اعتیاد و فحاشی و بی نزاکتی و قانون شکنی و دروغ چیزی به این مردم نیاموخته اند …نمونه بارز این بی اخلاقی ها هم متولدین نسل بعد از دهه شصت در ایران هستند ….یا به عبارتی » بچه های انقلاب » همان » ارتش بیست میلیونی » که خمینی مدام از آنها دم میزد ….
علی نصیریان، فرزانه کابلی، امین زندگانی، فردوس کاویانی، قاسم زارع، لیلا برخورداری، پریسا مقتدی، مهدی عبادتی، اکرم حاجحسینی و سهیل دیوسالار از بازیگران نمایش تانگوی تخم مرغ داغ هستند.