صفحه سلامت – راز جوان شدن سلول های مغزی و عضلات بدن

mise

گردآوری خبر : ساشا 

به نظر می رسد که دانشمندان با نوعی آزمایش روی موش های پیر توانسته اند راه چاره ای برای بیماری آلزایمر پیدا کنند .

چشمه جوانی، دست کم در ميان جوندگان، به جای آب سرشار از خون است. روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای از سه گزارش جديد نام برده است که می گويند به نظر می رسد خون موش های جوان، در صورت تزريق به موش های مسن، احتمالا تاثير مستقيمی در معکوس کردن روند پيری در آنها دارد.

پس از ترکیب گردش خون دو موش (يکی جوان، ديگری پير) از طريق اتصال سيستم های گردش خون آنها، پژوهشگران متوجه پیشرفت های شگرفی در عضلات و مغز موش مسن شدند. پس از چهار هفته، فعالیت سلول های بنيادی در این اعضای موش مسن رو به افزایش گذاشت و قادر به تولید سلول های عصبی و بافت عضلانی تازه شدند.

 پژوهشگران سپس کشف کردند که تزریق پروتئین خاصی که به وفور در خون جوان موجود است، یا حتی تزریق خون جوان، همان مزایای به اشتراک گذاشتن منبع خون را خواهد داشت.

 موش های مسن که پروتئین به آنها تزريق شده بود يا خون جديدی دريافت کرده بودند، بهتر و سريع تر از قبل می توانستند از مسیرهای پیچ در پیچ و هزار تو عبور کنند و برای ساعت ها روی تردميل بدوند. آنها به راحتی گروه های هم سن و سال خود در هر گونه فعاليتی را پشت سر گذاشتند.

اما برای موش های جوان، که خون پير دريافت کرده بودند، اين تجربه پسرفت بزرگی بود. هنگامی که جريان خون آنها به موش سالمند متصل بود، روند ایجاد سلول های بنيادی جدید کاهش یافت. بطور خلاصه، به نظر می رسد که خون پير باعث پيری زودرس در آنها شده بود.

دو مورد از پژوهش های ذکر شده، که روز يکشنبه ۱۴ ارديبهشت (۴ ماه مه) در «ژورنال علم» منتشر شد، از درون همکاری دو گروه تحقيقاتی از انستيتوی سلول های بنیادی هاروارد بيرون آمد که از موش های مشترکی استفاده می کردند. يکی از گروه ها بر روی تغییرات عضلانی متمرکز بود و ديگری بر روی مغز. پژوهش سوم توسط گروهی از محققان دانشگاه استانفورد و دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو منتشر شد.

به نظر يکی از منابع واشنگتن پست، هر سه پژوهش با يکديگر سازگاری داشته و داده های آنها همدیگر را تکمیل می کنند.

 اگر چه نتایج اولیه به نظر امیدوار کننده می رسد، اما هنوز پرسش های فراوانی وجود دارد. مثلا، آیا اين کشف در مورد انسان نيز صدق می کند؟ دوز مناسب تزریق چقدر است؟ آیا برای حفظ اثرات ازریق، به منبع ثابتی از خون جوان نیاز است يا آن که يک بار تزريق برای هميشه کافی است؟ آیا اين آزمايش عوارض جانبی و بلند مدت هم دارد؟

 يکی از نويسندگان تحقيقاتی استانفورد می گويد اميدوار است به زودی بتواند اين آزمايش ها را بر روی انسان نيز انجام دهد. وی از هم اکنون دست به تاسيس شرکتی زده تا مراحل تدارکاتی و قانونی چنين اقدامی را طی کند.

بزودی اولین آزمایش بالینی خون جوان در دانشگاه استانفورد در سال جاری تأسیس می شود. شاید موفقیت در این پروژه علمی راهی باشد برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر تا با دریافت خون جوان بافت های مغزی شان بتواند بازسازی شده  و از این بیماری رهائی یابند

البته هنوز برای تکمیل این تحقیقات پزشکی راه بسیاری مانده ولی شاید در آینده ای نه چندان دور این فرایند کمکی باشد برای درمان بیماران مبیلا به آلزایمر و …!.

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.