چند خبر کوتاه
تنظیم از: خ – نورشید
.
نگرانی های داخلی از واکنش معکوس غرب به سازش های دولت تدبیر و امید بر سر مسائل انرژی اتمی
بنا به گزارشات رسیده ، رسانه های داخل ایران بر این باورند که اقدامات کمسابقه و اعتمادساز ایران با واکنش کاملا معکوس مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مواجه شده است.
روزنامه کیهان صبح امروز (یکشنبه) می نویسد : یوکیا آمانو در مصاحبه با خبرگزاری شینهوا گفت ماهیت واقعی سیاست هستهای ایران تغییری نکرده و آژانس نمیتواند صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تأیید کند.
وی درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران هم گفت: این روند باید سرعت بگیرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اظهاراتی دو پهلو تغییرات به وجود آمده در تعاملات ایران و گروه 5+1 بعد از روی کار آمدن حسن روحانی را مثبت خوانده و در عین حال گفت: ماهیت واقعی سیاست هستهای ایران تغییری نکرده است
روزنامه کیهان در ادامه می نویسد : ایران بند 3/1 را که کشورهای عضو را موظف میکند تا قبل از ایجاد تاسیسات جدید هستهای، آژانس را مطلع سازند را اجرا نکرده است و همچنین به پروتکل الحاقی تن نداده است به همین دلیل آژانس نمیتواند به این نتیجه برسد که تمامی مواد هستهای و تاسیسات هستهای موجود در ایران برای اهداف صلحآمیز میباشند.
اظهارات آمانو همسو با اظهارات سیاسی و مغرضانه محافل غربی به ویژه آمریکایی است -که با وجود انجام اقدامات اعتمادساز ایران در طول 11 سال گذشته که بعضا در تاریخ آژانس بینظیر است- مدعی شدهاند مسیر اعتمادسازی ایران حداقل 20 سال طول میکشد.
ایران طبق توافق ژنو غنیسازی 20 درصدی اورانیوم در فردو را متوقف کرده و رقیقسازی یا اکسید کردن تمام ذخایر موجود اورانیوم 20 درصد را نیز به نیمه راه رسانده است. در عین حال هماکنون روند تکمیل راکتور آبسنگین اراک متوقف شده و این در حالی است که اقدامات اعتمادساز مشابهی نیز پس از توافق با آژانس در زمینه معادن ساغند و… صورت گرفته و حتی دولت، پیش از این 2 توافق نیز برخی تعلیقها را در زمینه نصب سانتریفیوژهای پیشرفته آغاز کرده بود. اما با وجود همه این اقدامات، آمانو میگوید آژانس قادر نیست ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران را تأیید کند.
هیئت مذاکره کننده ایرانی پذیرفته که نشست کارشناسی درباره عناصر گام نهایی برنامه اقدام مشترک هستهای با 5+1 را 15 تا 19 اردیبهشت در نیویورک برگزار کند، این در حالی است که آمریکا بر سر عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی نماینده جدید ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک پافشاری می کند .
بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در آینده نزدیک کاملا منتفی شده است.
انجمن صنفی روزنامهنگاران در مهرماه سال 1376 تاسیس شد و در 4 تیرماه 1387 به خاطر برخی تخلفات منحل شد.
به گزارش دانا، به دلیل برخی موانع غیرقابل حل از جمله مخالفت قطعی برخی مراجع ذیربط از جمله قوه قضاییه، بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران منتفی شده است.
یک منبع آگاه با تایید خبر منتفی شدن بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران به پیام نو گفت: ظاهرا برخی مصاحبهها، سخنرانیها و همچنین اقدام اخیر اتحادیه اروپا در گنجاندن نام انجمن صنفی در بیانیه اخیرش علیه ایران در منتفی شدن بازگشایی انجمن صنفی موثر بوده است.
وی افزود : برخی اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی منحله هماکنون از کشور متواریاند و با محافل امنیتی و رسانهای دولتهای غربی همکاری میکنند. بنابراین در صورتی که اتحادیه اروپا خواستار بازگشایی همان انجمن صنفی باشد، میتواند این انجمن را در یکی از اتاقهای سرویس جاسوسی MI6 انگلیس راهاندازی کند تا مانند گذشته مجبور نباشد از راه دور با برخی اعضای هیئت مدیره انجمن ارتباط داشته باشد!