تنظیم گزارش : خ – نورشید
سخنرانی علی خامنهای صبح دیروز در دیدار با جمعی از زنان خانواده شهدا و جانبازان و نهادها ، به مناسبت روز زن تشکیل یک مرکز عالی فراقوهای را برای تدوین راهبردی صحیح در قبال مسئله مهم «زن و خانواده»، ضروری خوانده و افزودند: دستیابی به این راهبرد همهجانبه و قابل اجرا، نیازمند سه مسئله است: پرهیز کامل از مرجعیت دادن به تفکرات «غلط، کلیشهای و متحجر غربی» در امور زنان، تکیه بر متون و معارف ناب اسلامی و پرداختن به مسائلی که حقیقتاً مسائل اصلی زنان محسوب میشوند.
ایشان با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا ، تقارن این میلاد را با هفته زن و روز تکریم مادر، فرصتی برای درس گرفتن از زندگی بانوی دو عالم حضرت صدیقه کبری(س) برشمردند.
ایشان بروز کاملاً برجسته هویت و شخصیت مستقل زن ایرانی در عرصه دفاع مقدس را یک نقطه درخشان دیگر برشمردند و از «عظمت و صبر و استقامت پرشکوه» مادران و همسران شهیدان و جانبازان تجلیل کردند.
رهبر انقلاب اسلامی مسئله زن را از جهات مختلف برای جامعه بشری درخور فکر و تحقیق و پیگیری دانستند و سه جهت مهم را در این زمینه مطرح کردند:
اول: چگونه میتوان از ظرفیت عظیم زنان، به شکل صحیح و سالم استفاده کرد؟
دوم: بهرهگیری از مسئله ظریف و حساس جنسیت در روند تعالی و نه انحطاط بشر، چگونه امکانپذیر است.؟؟؟؟؟
سوم: با توجه به تفاوتهای طبیعی زن و مرد، چه رفتاری باید در جامعه بشری نهادینه شود که جلوی ظلم به زن را در خانواده و اجتماع بگیرد؟
ایشان در همین زمینه، زن و خانواده را دو مسئله غیر قابل تفکیک برشمردند و خاطرنشان کردند: هرکس اگر مسئله زن را جدا از مسئله خانواده مورد بررسی قرار دهد، در فهم مسئله و تشخیص علاج آن، دچار اختلال میشود.
علی خامنه ای ، «پرهیز و دوری کامل از فرآوردههای غربی» را مورد تأکید قرار داده و افزود غربیها به دلایل مختلف، مسئله زن را بد فهمیدهاند اما همان فهم غلط و تباهکننده را سکه رایج دنیا کردهاند و با هوچیگری، مجال حرف زدن به دیگران و مخالفان را نمیدهند.
وی می افزاید : البته باید از دیدگاه غربیها درباره ابعاد مختلف مسئله زن آگاه بود اما باید با ایستادگی در مقابل مرجعیت این افکار، ذهن را از این تفکرات «کهنه اما نو نما» و «خائنانه اما ظاهراً دلسوزانه»، تخلیه کرد چرا که این تفکرات، مطلقاً نمیتواند هدایت و سعادت جوامع بشری را به دنبال بیاورد.
در دنباله گفت : اگر میخواهیم نگاه ما به مسئله زن، «سالم، منطقی، دقیق و راهگشا» باشد، باید از افکار غربی در مسائلی نظیر اشتغال و برابری جنسی کاملاً فاصله بگیریم.
وی خاطر نشان کرد : » برابری جنسی زن و مرد» را از جمله حرفهای کاملاً غلط غرب خواندند و افزودند: برابری همیشه به معنای عدالت نیست، عدالت همیشه حق است، اما برابری گاه » حق» است و گاه » باطل «، با کدام منطق باید زنان را که خداوند آنان را از لحاظ جسمی و عاطفی برای منطقه ویژهای از زندگی آفریده است، در عرصههایی وارد کنیم که آنها را دچار رنج و سختی میکند؟
در بسیاری از مسائل از جمله سیر مقامات معنوی، هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد اما قالبها متفاوت است و این واقعیت در کنار عرصههای مشترک، منطقاً عرصههای متفاوتی را نیز به همراه میآورد.
علی خامنه ای در ادامه با انتقاد از زیربنای فکری بسیاری از کنوانسیونهای جهانی خاطرنشان کرد: اصرار غربیها روی این زیربنای غلط، جامعه بشری را تباه میکند؛ به همین دلیل برای دستیابی به نگاه صحیح و متوازن، باید از این مبانی برحذر بود.
وی افزود: در نگاه به مسئله زن، نباید هر چیزی را که به نام دین بر سر زبانهاست قبول کرد اما باید اصولی را که شایستگان با شیوه درست استنباط از «قرآن و سنت و حدیث» ارائه میکنند، تکیهگاه اصلی قرار داد، ولی الزام دستیابی به راهبرد صحیح در مسئله زن، تکیه بر متون اسلامی است . اینکه زنان برخی مشاغل را برعهده نگیرند، هیچ ننگ و نقصی نیست بلکه آن چیزی غلط است که متناسب با طبیعت الهی زن نباشد.
در خاتمه علی خامنه ای گفت : برخلاف برخی دیدگاهها، اشتغال از مسائل اصلی مربوط به زنان نیست. البته اشتغال و مدیریت، مادام که با مسئله اصلی یعنی خانواده منافاتی پیدا نکند، ایرادی ندارد.
و در ادامه با اشاره به جنسیتی شدن دروس دانشگاهی هم خاطر نشان کرد : درباره تحصیل زنان در برخی رشتههای تحصیلی دانشگاهی اگر در این مسئله تفاوتی هم باشد، ضد عدالت نیست چرا که نباید رشتههای تحصیلی و مشاغلی که متناسب با طبیعت زنان نیست، به آنان تحمیل شود.