یکبار دیگر بوی عیدی ، بوی اسکناس تا نشده …نوروز 93

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

با نزدیک شدن به ایام نورز سال ۱۳۹۳ خورشیدی، بازار خرید و فروش اسکناس‌های نو و «تانخورده» داغ شده است و دلالان این «کار غیر قانونی»، سودهای کلانی را از این راه کسب می‌کنند.  این در حالی است که طبق گزارشات اقتصادی مردم ایران در سخت ترین شرایط اقتصادی بسر می برند .

به گزارش خبرگزاری مهر، دلالان بازار سیاه، اسکناس‌های نو و تانخورده را به صورت بسته‌های صدتایی به مشتریان خود می‌فروشند و با هیچ محدودیتی نیز برای این کار روبه‌رو نیستند.

 

خرید و فروش اسکناس های نو در حالی در بازار سیاه رونق گرفته که هنوز بانک مرکزی اسامی شعبه‌های منتخبی را که قرار است در آستانه نوروزبه متقاضیان پول نو و تانخورده عرضه  کند، اعلام نکرده است.  اسامی شعبه های یادشده طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.

در بازار سیاه از اسکناس‌های صد، دویست، پانصد و هزار تومانی گرفته تا اسکناس‌های دوهزار تومانی، پنج هزار تومانی و حتی ده هزار تومانی به چشم می‌خورد.

 

بر اساس این گزارش، تمام اسکناس‌های نوی موجود در دست دلالان، با باندرول و آرم بانک مرکزی عرضه می‌شود. به نظر می‌رسد اسکناس‌ها به طور مستقیم از بانک مرکزی به شعبه‌های بانک‌های توزیع‌کننده و از آنجا به واسطه حلقه دلالان، به شکل دست نخورده به دست مشتری در بازار آزاد رسیده است.

یکی ازدلالان در پاسخ به اینکه اسکناس‌های نو را از چه محلی تهیه کرده گفته است: «این اسکناس‌ها دست به دست می‌شود و ما نیز با قیمت‌های بالا آن را از فردی دیگر خریداری می‌کنیم که البته منشاء ورود این اسکناس‌های نو به بازار کارمندان بانکی هستند. دلال‌های عمده از طریق ارتباطات خود در بانک‌ها از طریق کارمندان بانک‌ها اسکناس‌های نو را دریافت و آن را در بازار آزاد می‌فروشند

 

قیمت های متفاوت و نیاز متقاضی

 دلالان بازار اسکناس نو، هر بسته صدتایی اسکناس ده‌هزار تومانی را یک میلیون و ۱۵ هزار تومان، اسکناس پنج هزار تومانی را به قیمت ۵۲۰ هزار تومان، اسکناس دو هزار تومانی را به قیمت ۲۱۵ هزار تومان، اسکناس هزار تومانی را به قیمت ۱۱۳ هزار تومان، اسکناس پانصد تومانی را به قیمت ۶۲ هزار تومان و اسکناس دویست تومانی را به قیمت ۳۳ هزار تومان به مشتری می‌فروشند.

نرخ اسکناس‌ها بستگی به میزان تقاضای موجود در جامعه دارد. قیمت برخی از اسکناس‌ها مانند اسکناس‌های ده هزار تومانی که کمتر از سایر اسکناس‌ها متقاضی دارند، نسبت به اسکناس‌های پنج هزار تومانی، دوهزار تومانی و هزار تومانی کمتر است.

 

عباس موسویان، عضو کارگروه بانک‌داری بدون ربا در مورد حکم شرعی خرید و فروش اسکناس‌های نو به خبرگزاری مهر گفته است: «اگر اختلاف قیمت در خرید اسکناس نو در حد متعارف باشد، اشکالی ندارد. یعنی اگر اختلاف قیمت در حد متعارف و در حد نو و کهنه بودن اسکناس باشد، اشکالی ندارد

به گفته وی «چنانچه در این خرید و فروش سوء استفاده‌هایی صورت گیرد و اجحاف شود، دارای اشکال است، یعنی اگر اختلاف قیمت بیش از حد متعارف باشد اشکال دارد».

سال گذشته بیش از ۳۶۰ میلیارد ریال اسکناس نو در تهران و دو برابر آن در شهرستان‌ها با ترکیب‌های ۵۰۰ تومانی، هزار تومانی، دو هزارتومانی و پنج هزار تومانی برای ایام پایان سال با توجه به نیاز مردم توسط شعبه‌های منتخب بانک‌های تجارت و ملی توزیع شد.

پول عیدی هم پول های قدیم بود که برکت داشتند …از وقتی که عکس خمینی روی پول رایج مملکت افتاد مشخصپپ بود که این حکومت جمهوری نیست و بعدش هم برکت پول از بین رفت ….شما یه مقایسه بکنید 1000 تومن زمان قدیم رو نه با امروز حتی با سال های اول انقلاب ….چقدر پول ما از ارزش افتاد….حالا تو این زمونه اگه به آدم تراول هم عیدی بدهند کار چندانی نمیشه کرد بس که گرونیه

MONEY

 تدوین گزارش : ساشا 

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.