خارش يک مشکل شايع است که علت های مختلفی دارد از جمله حساسيت ، گزش حشرات، آب و هوا، آلودگی هوا، عفونت، تاثيرگذاری موادشيميايی موجود در شوينده ها و داروها. اگر چه با خاراندن قسمت موثر ، به طور موقت خارش کم می شود اما اين کار می تواند به عفونت پوستی منجر شود، زيرا با اين کار به پوست آسيب بيشتری می رسد. به نقل از سايت «هلث نيوز» به همين دليل بهتر است از درمان های خانگی استفاده کنيد.
جوش شيرين: اين ماده يکی از بهترين درمان های خانگی برای رفع خارش است. اين ماده خاصيت ضدالتهابی دارد. مخلوطی از جوش شيرين و آب را به قسمت های مورد نظر بماليد و پس از نيم ساعت بشوييد. (از جوش شيرين برای پوست آسيب ديده استفاده نکنيد)
جو دوسر: حاوی ترکيبات آنتی اکسيدان است که خاصيت ضدالتهابی و تسکين دهنده دارد. استفاده از آرد تصفيه نشده جودوسر برای درمان خارش پوست مفيد است. مخلوط آن و آب را روی قسمت موثر بماليد، با پارچه بپوشانيد و پس از نيم ساعت با آب بشوييد.
آب سرد: قرار دادن آب سرد يا يخ در قسمت های خارش دار، در تسکين اين ناراحتی بسيار موثر است.
ليموترش: اين ميوه حاوی اسيد است که خاصيت ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد. بنابراين مقداری آب ليمو ترش را روی آن قسمت از پوست که خارش دارد، بريزيد و پس از خشک شدن با آب سرد بشوييد. خارش به طور چشمگيری کاهش پيدا خواهد کرد.
روغن ميخک: اوژنول موجود در آن خاصيت بی حس کننده دارد. اين امر احساس خارش را کاهش می دهد. چند قطره از اين روغن روی قسمت موثر بريزيد تا به مرور زمان خارش کاهش پيدا کند.
آلوئه ورا: درمان عالی براي رفع خارش پوستی است. خنک کننده است و خاصيت ضدالتهابی دارد. حاوی ويتامين E است که برای درمان سوختگی و خارش عالی است. کافی است ژل آن را به پوست بماليد.
روغن های طبيعی: همه روغن های طبيعی از جمله روغن بابونه، شمعدانی، کالاندولا و ريحان خاصيت ضدالتهابی دارد. می توان چند قطره از آن را به آب وان اضافه کرد يا مستقيم به پوست ماليد.