سالگرد درگذشت داریوش و پروانه فروهر

گزارش خبری1

یکم آذرماه، پانزدهمین سالگرد  درگذشت داریوش و پروانه فروهر

0,,1471224_4,00

در سالروز قتل فروهر ها ، فرزندانشان آرش و پرستو فروهر از دوستان و آشنایان خواسته اند تا در مراسمی که در خانه آنها واقع در خیابان هدایت ..شرکت کنند ، با اینکه وزارت اطلاعات بطور رسمی با داشتن مراسم در خانه فروهر ها مخالفتی نکرده ولی به گفته پرستو فروهر : برخورد مثبت مسئولان در وزارت کشور و فرمانداری تهران در برابر تقاضانامه ی کتبی ما نیز سبب خوشبینی بود.اما  روز شنبه ۲۵ آبان ماه در یک تماس تلفنی برای فردای آن روز به یکی از دفترهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی فراخوانده شدم. آنچه در این نشست به من گفته شد ، که برگزاری این مراسم در خانه مجاز خواهد بود. پس از چند جمله در باب لزوم حفظ نظم، که البته مورد توافق دو طرف است، اضافه کردند که «از شرکت گروهک ‌ها و ضدانقلاب و عناصر مشکوک که در صدد توطئه و جوسازی هستند جلوگیری خواهد شد».

حزب ملی ایران در اطلاعیه ای به مناسبت سالروز قتل فروهر ها ، خواستار تشکیل دادگاهی علنی و قانونی و محاکمه همه افرادی که در قتل های زنجیره ای دگر اندیشان نقش داشته اند شده اند . در سال 77 که به سال قتل های زنجیره ای معروف شده «محمد مختاری» و «محمد جعفر پوینده»، دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران و نیز » مجید شریف » و » پیروز دوانی »  به قتل رسیدند .

دادگاه متهمین این پرونده در دیماه سال 1379 بدون حضور خانواده مقتولان و یا وکیل آنان بصورت غیر علنی برگزار شد و نتیجه دادگاه هم اعلام نشد. وزارت اطلاعات دولت محمد خاتمی، با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «معدودی از همکاران مسئولیت ناشناس، کج اندیش و خودسر این وزارت»، مرتکب این قتل ها شده‌اند. در پی  انتشار این اطلاعیه، خبر خودکشی  «سعید امامی» یکی از اعضا وزارت اطلاعات در ارتباط با پرونده قتل های زنجیره ای در زندان (با خوردن «واجبی») منتشر شد .

 

پرستو فروهر عقیده دارد که : منظور رژیم در واژه های ذکر شده به گستره‌ی وسیعی از شخصیت‌های سیاسی و هموندان نهادهای پرسابقه‌ی سیاسی و فرهنگی کشور ما ست، که بخش بزرگی از دگراندیشان جامعه را تشکیل می‌دهند . ولی این ممکن نیست چرا که پدر و مادر ما از مبارزین و دو شخصیت سرشناس سیاسی، پایبند به مبارزه ی تشکیلاتی و همواره مدافع حقوق دگراندیشان بوده‌اند و بسیاری از نزدیکان و دوستدارانشان، که حق شرکت در این مراسم را دارند، متعلق به این طیف محترم هستند. پاسخی نگرفتم.

داریوش فروهر» دبیر کل حزب ملت ایران و از رهبران جبهه ملی ایران بود. وی در دوران نخست وزیری مصدق، رهبری حزب ملت ایران را در دست داشت. پس از کودتای ٢٨ امرداد، داریوش فروهر برای اجرای قانون اساسی مشروطه و برقراری مردم سالاری به مبارزات خود ادامه داد. بخاطر این مبارزات، ١٤ سال را در زندان سپری کرد. با آغاز انقلاب ١٣٥٧، به مبارزات مردم پیوست. وی در دولت مهدی بازرگان وزیر کارو سپس وزیر مشاور بود.

پروانه اسکندری» (فروهر) در رشتۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و در همین رشته فارغ اتحصیل شد. او در سال 1337 به عضویب حزب ملت ایران در آمد و در جنبش دانشجویی در سال های دهۀ چهل نقشی فعال داشت . در سال 1340 به عنوان اولین نمایندۀ زنان در کنگرۀ جبهۀ ملی شرکت کرد. انتشار مخفیانۀ خبرنامۀ جبهۀ ملی، سردبیری روزنامۀ جبهۀ ملی ، عضویت در شورای نویسندگان «آرمان ملت»- ارگان حزب ملت ایران- و بالاخره عضویت شورای رهبری این حزب از دیگر فعالیت های اوست او در سال 1340 با «داریوش فروهر» پیوند زناشوئی بست.

 

تنظیم گزارش : خاطره نورشید 

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.