دعوا بر سر اموال ثریا اسفندیاری در دادگاهی در آلمان – کلن

خبرهای گوناگون1

Prinzessin-Soraya-h_img_308x0

از صبح دیروز سه شنبه سی نفر مدعی ، که خود را وارثین » ثریا اسفندیاری » دومین همسر محمدرضا پهلوی می دانند در دادگاه رسیدگی به ادعاهایشان در دادگاهی غیر علنی در شهر کلن آلمان حضور داشته و همچنان بر گفته هایشان اصرار می ورزند –

به گفته دویچه وله : » سی نفر از بستگان و آشنایان ثریا اسفندیاری، همسر دوم محمدرضا شاه پهلوی، از روز سه‌شنبه (۵ نوامبر/۱۴ آبان) در دادگاهی غیرعلنی در شهر کلن برای به ارث بردن ثروت چندین میلیون یورویی وی، در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند. خبرنگاران اجازه حضور در این دادگاه را ندارند.

 

ثریا اسنفدیاری پیش از وفاتش در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۰۱ در سن ۶۹ سالگی در وصیتنامه‌اش چند مؤسسه خیریه و برادرش بیژن را که در آن زمان در شهر کلن زندگی می‌کرد، به عنوان وارث خود بعد از مرگ مشخص تعیین کرده بود. بیژن اسفندیاری یک هفته بعد از درگذشت خواهرش‌، در حالی که برای شرکت در مراسم خاکسپاری وی به شهر پاریس رفته بود، در پی زیاده‌روی در مصرف الکل و مواد مخدر جان سپرد.

 

از آن زمان تا کنون دعوای حقوقی بر سر دارایی‌های ثریا اسفندیاری آغاز شده و اکنون پس از ۱۲ سال دور بعدی این دعوا در دادگاهی در شهر کلن آغاز شده است؛ نزاعی که به باور کارشناسان قطعا به این زودی‌ نمی‌توان پایانی بر آن متصور شد.

میزان دقیق ثروت به جای مانده از ملکه پیشین ایران به درستی مشخص نیست و حتی در اسناد دادگاه نیز هیچ رقم مشخصی ثبت نشده است. به نوشته سایت «ولت آنلاین» گمان می‌رود که دارایی‌های ثریا ارزشی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون یورو داشته‌باشند که به این مبلغ بایستی ارزش املاک و مستغلات وی نیز اضافه شود.

سال گذشته بخشی از جواهرات ثریا در حراج کریستی لندن به فروش رفت. در این حراجی تنها یکی از انگشترهای الماس ملکه پیشین ایران نزدیک به ۱۰۰ هزار یورو فروخته شد.»

 

یک تکه کاغذ پاره یا «وصیت‌نامه»؟

حسن فیروزفر، یکی از مدعیان ارثیه چند میلیون یوروئی » ثریا اسفندیاری » راننده و منشی بیژن اسفندیاری یکی از چهر‌های اصلی در این نزاع حقوقی است. او معتقد است که تمامی ثروت ثریا اسفندیاری به وی تعلق دارد. آقای فیروزفر شاهد این ادعا را ورقه یادداشت کوچکی به امضای بیژن اسفندیاری می‌داند که آن را «وصیت‌نامه» وی معرفی می‌کند.

حسن فیروزفر مدعی است که » بیژن اسفندیاری» این تکه کاغذ را درست چند دقیقه قبل از مرگش نوشته و به او داده است ، سوالی که دادگاه دارد این است که » آیا مردی که تحت نفوذ الکل و مواد مخدر تا حدی بوده که منجر به مرگش شده است تا چه حد می توان به حضور فکری و هوشیاری اش در زمان نگارش این متن روی یک تکه کاغذ مطمئن بود؟ «

متن این تکه کاغذ پاره :

در این تکه یادداشت آمده: «من آقای حسن فیروزفر، ناجی شماره یک و تنها دوستم را به عنوان تنها وارثم معرفی می‌کنم.»

این سوالی است بسیار منطقی، از طرفی باید دید که چرا » بیژن اسفندیاری» در آن شرایط چنان متنی را نوشته و آیا » حسن فیروز فر » در آن لحظه های واپسین نقشی در مرگ » بیژن اسفندیاری داشته و به همین منظور از او قبل از مرگ چنان دست خطی را گرفته است «؟

جالب اینجا است که چرا پلیس آلمان » حسن فیروز فر را به عنوان یک مضنون به قتل » دستگیر نکرده است ؟

آیا به صرف اینکه » بیژن اسفندیاری » با استفاده بیش از حد مواد مخدر فوت کرده دلیلی کافی است برای نادیده گرفتن این امر که شاید همین به اصطلاح » مشاور و راننده » چشم طمع به ثروت هنگفتی که بیژن از خواهرش » ثریا اسفندیاری» به ارث برده بوده داشته و ازشرایط روحی و جسمی و اعتیاد » بیژن اسفندیاری » سوء استفاده کرده تا بتواند ثروتی را به ناحق تصاحب کند ؟ آنهم به استناد بر یک تکه کاغذ پاره ؟؟؟

این ثروت » ثریا اسفندیاری» ثروتی نبوده که به خانواده اسفندیاری بختیاری ارتباط داشته باشد ، و در حقیقت از بخشش های » محمدرضا شاه پهلوی » بوده که در نهایت بخشی از ثروت ملی ایران و ایرانیان محسوب می شود و هیچ وارثی بر حقی به جز کشور ایران و ملت ایران ندارد .

می بایست کمپینی ایجاد شود تا ثروت » ثریا اسفندیاری» همسر دوم پادشاه ایران را به نفع ایرانیانی که از وطن آواره شده اند در گوشه کنار دنیا و بسیاری از آنان در شرایط بد اقتصادی بسر می برند بتوانند از این پول ها به عنوان منابع مالی استفاده کنند. این پول ها سرمایه شخصی خانم ثریا اسفندیاری نبوده و نیست ، که مشتی سودجو و فرصت طلب بخواهند بر سر این اموال با هم جدال کنند – تمامی اموال شخصی ایشان به غیر از قسمتی که به خیریه های مورد نظرشان پیش از مرگ وقف شده است می بایست تحت نظارت هیئتی مرکب از ایرانیان و ناظرین آلمانی برای حمایت از ایرانیان نیازمند و مستمند صرف شود .

به نوشته ولت آنلاین در اصل بودن این امضا تردیدی نیست و بررسی‌ها صحت آن را تا اندازه زیادی ثابت کرده‌اند. به گفته فیروزفر، بیژن اسفندیاری این یادداشت را در ساعت ۲۳ و ۱۵ دقیقه، یعنی یک ربع پیش از مرگش، نوشته و امضا کرده است. از همین رو پرسش قابل تأملی که کارشناسان حقوقی بر آن تأکید می‌کنند این است که آیا برادر و وارث ملکه ثریا در آن زمان در «کمال صحت و سلامت عقل و روان» برای نوشتن وصیتنامه بوده است؟

بستگان بیژن اسفندیاری ادعای حسن فیروزفر را رد کرده و ناممکن می‌دانند. در این میان سر و کله برخی چهره‌های جدید نیز در طول این ۱۲ سال از سراسر جهان پیدا شده که خود را از دوستان و بستگان بیژن اسفندیاری معرفی ‌می‌کنند.

ادعای یکی از همین افراد که اهل شهر زیگبورگ، در نزدیکی کلن است، تا بدان‌جا پیش رفت که بیژن اسفندیاری در سال ۲۰۰۲ نبش قبر شد. این فرد مدعی آن شده بود که بیژن اسفندیاری ازرابطه‌ای نامشروع بوده است و برادر ثریا مجسوب نمی شودف که آزمایش دی ان ای در نهایت خلاف این ادعا را ثابت کرد.

ظاهرأ دادگاه بایستی هم اینک در ابتدا تکلیف یادداشتی را که «حسن فیروزفر» در اختیار دارد، مشخص کند.

گرچه در سال ۲۰۰۶ دادگاه کلن حکم داد که بیژن اسفندیاری به هنگام امضای این «وصیتنامه» در کمال صحت و سلامت عقل و روان نبوده است. در پی صدور این حکم آقای فیروزفر خواستار تجدیدنظر در آن شده و همین امر دور دیگری از دادرسی این پرونده را سبب شد. ظاهرا وکلای وی گزارش‌هائی را به دادگاه ارائه داده‌اند که خلاف نظر کارشناسان حقوقی دادگاه است.

 

 

با سپاس از توجه شما به این مطلب

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.