در پی گشایش روابط مابین امریکا و ایران ، گمان می رفت که امسال مراسم اشغال سفارت امریکا که هر ساله در ایران برپا می شود به تعلیق در آید ، ولی گویا امسال از دور روز پیشتر به استقبال این مراسم رفته اند و روز یازدهم آبان مراسمی که در حدود یکصد تا یکصد و پنجاه تن از دانشجویان داخل سفارت امریکا در تهران گرد هم آمدند و سخنرانی هائی از طرف دانشجویان تند رو مذهبی شده و در پی آن حامد زمانی » خواننده جوان » آهنگی را که در حقیقت متن شعرش کنایه به شنود های جاسوسی امریکا و زندان و شکنجه و …. داشت را خواند و در دنباله اسفندیار قره باغی ترانه سرا و خواننده ای که در حقیقت در طول جنگ ایران و عراق حدودأ ۸۴۷ ترانهٔ حماسی در زمان جنگ خوانده است .
اسفندیار قره باغی در یک مصاحبه گفته است : اوایل انقلاب رویه ثابتی نسبت به موسیقی وجود نداشت. عدهای به استودیو ضبط ما حمله میکردند و از طرف دیگر مسئولان بالاتر، از ما انتظار تحویل کارهای سفارش شده را داشتند. فتوایی که آن سالها شخصا از امام خمینی گرفتم و همه جا ابلاغ کردم این بود که فرمودند؛ موسیقی در راه خلق و انقلاب کراهتی ندارد. که البته صدور این فتوا در آن برهه کار شجاعانهای بود. من بار موسیقی حماسی و ملی را به دوش کشیدم. کار رزمی و میهنی کردم، آنچه که من کردم مثل اسلحه بزرگی بود علیه بیگانگان. تمام هشت سال دوران جنگ ایران و عراق با صدای من و ۸۰۰ ترانهٔ حماسی و میهنی من گذشت.
یکی از معروف ترین اجراهای قره باغی ، سرود»ضد امریکائی ،» ننگ به نیرنگ تو». که روز یازدهم آبان یعنی دو روز پیش در همین مراسم دانشجوئی اجرا کرد .
به گفته قره باغی : این سرود زیباترین ناسزاها در وصف آمریکا بود. هنوز هم معتقدم که کلمه «روبه مکاره» و «عقرب جراره» بهترین صفت آمریکا است. بینید در خاورمیانه چهها میکند و میدانید که چه با ما کردهاند از ۲۸ مرداد به این سو و میدانید که داستان انقلاب و جنگ و موضع آمریکا چه بود و چه حیلتهایی در سالهای انقلاب علیه ملت ما به کار بست. بعد حمایتاش از صدام و امروز سیاستاش در خاورمیانه و نسبت به ایران. بنابراین اصلا پشیمان نیستم و خوشحالام از اجرای این سرود میهن پرستانه.
در حال حاضر ، نگرانی های اصلاح طلبان این است که با چنین تلاش های مخربی توسط افراد تندرو در شرایط حساس کنونی که همه موافقان و مخالفان آشتی بین ایران و امریکا تمامی تحولات داخلی ایران را زیر ذره بین دارند ، چنین گرد همائی هائی بتواند بر علیه توافقات امریکا با اران شود .
گرچه رئیس دولت دستور اکید داده است که هیچیک از اعضاء دولت درتجمعات پیش رو به مناسبت » اشغال سفارت امریکا » شرکت نکنند ، ولی برگزاری این تجمعات آنهم از روز یازدهم آبان به هر حال گواه از ناتوانی دولت آقای روحانی در مقابله با تند روها داشته و می تواند صدمات جبران ناپذیری به مذاکرات بزند .
از طرفی علی خامنه ای یکبار دیگر درآخرین سخنرانی خود امریکا و اسرائیل را مورد حملات لفظی شدیدی قرار داده و امریکا را متهم به مراوده های پشت پرده با اسرائیل نموده و خوش بین نبودن خود نسبت به مذاکرات هسته ای با امریکا و پنج کشور اروپائی اعلام کرد ، در عین حال ابراز کرد که نباید افراد دولت را سازشکار دانست ، چون آنها از فرزندان انقلاب هستند و فقط دارند انجام وظیفه می کنند .
متأسفانه سخنرانی علی خامنه ای تمامی احتمالات را برای خوش بین بودن به مذاکرات هسته ای هم نقش بر آب کرد و بدین ترتیب آینده ایران و روابط بین المللی ایران را در هاله ای از تردید و ابهام فروبرده است .
در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان چهار دانشگاه تهران که خود را «دانشجویان مسلمان پیرو خط امام» مینامیدند، سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران را اشغال کردند و دیپلماتهای حاضر در ساختمان را به گروگان گرفتند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت گرفت که محمد رضا شاه پهلوی بعد از مدتی سفر در کشورهای مختلف سرانجام به آمریکا رفت. این موضوع باعث خشم دانشجویان مسلمانی شد که از فردای انقلاب خواستار بازگشت و محاکمه شاه بودند.
اینچنین بود که آنان در تصمیمی کارگردانی شده و در جریان برگزاری راهپیمایی به مناسبت سالروز کشتار دانشآموزان در سال ۱۳۵۷ که به عنوان روز دانشآموز شناخته میشد و هیچگونه ارتباطی به امریکا نداشت، جمعیت را به مقابل سفارت ایالات متحده کشانده و بناگهان به سفارت حمله و آنرا تسخیر کردند.
پس از آن هر ساله این عمل که برخلاف موازین بین المللی انجام شده بود را به عنوان یک روز نمادین علیه امریکا تبدیل کرده و مراسمی نمادین را هر ساله در سراسر ایران خصوصأ در تهران و داخل سفارت امریکا برگزار می کنند –