سومی جهان هم آرامش را به وزنهبرداری برنگرداند
کوروش باقری از سرمربیگری تیمملی وزنهبرداری استعفا داد. پرافتخارترین مربی وزنهبرداری کشورمان که برای دومینبار متوالی
تیمملی وزنهبرداری ایران را سوم دنیا کرد و نتیجهای تاریخی بهدست آورد، یکشنبهشب بعد از پایان رقابتهای قهرمانی جهان در لهستان رسما کنارهگیری خود را از تیمهای ملی وزنهبرداری اعلام کرد.
او با بیان اینکه دیگر تحمل ماندن ندارد به سایت فدراسیون وزنهبرداری گفت: «از اینکه بچهها در این سالها من را در اردوها تحمل کردند، متشکرم اما دیگر نمیتوانم در وزنهبرداری بمانم. از حسین رضازاده، رییس فدراسیون که بدون کوچکترین مشکلی مرا تحمل کرد تشکر میکنم و از مسوولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم ممنون هستم. من دیگر سرمربی تیمملی نیستم و رسما کنارهگیریام را اعلام کردم. برای نفرات جدید هم آرزوی موفقیت دارم.» کوروش باقری در حالی بعد از ماهها تنش و جنجال در فدراسیون وزنهبرداری، خبر استعفایش را رسانهای کرد که پیش از این هم انتظار میرفت چنین تصمیمی بگیرد. اول از همه به خاطر عارضه شدید قلبی که خیلی ناگهانی با آن مواجه شد، دوم، موج انتقادات تندی که هنوز از لهستان برنگشته، از طرف وزنهبرداران ملیپوش سابق المپیکی و مخالفانش، سمت او روانه شده است.
بهترین عنوان تیمی وزنهبرداری ایران در طول تاریخ حضور در مسابقات قهرمانی جهان، کسب عنوان سومی در رقابتهای سال 2011 پاریس بود که وزنهبرداران کشورمان در این دوره موفق شدند با کسب مجموع 13 مدال به این مهم برسند. وزنهبردارانی که با مربیگری باقری، نسل طلایی این رشته لقب گرفتند اما بعد از بازیهای المپیک 2012 لندن، به یکباره در اعتراض به رفتار کوروش باقری کنارهگیری خود را از تیمهای ملی اعلام کردند و خواستار برکناری سرمربیشان شدند.
در این شرایط کوروش باقری ظرف هشتماه تیم جوانی را جایگزین این نسل مدالآور کرد که آنها نیز توانستند از وزنهبرداری ایران در دنیا آبروداری کنند. پولادمردان جوان کشورمان که از بین آنها تنها دونفرشان تجربه حضور در این رویداد جهانی بزرگ را داشتند اگرچه نتوانستند مثل دوره قبل در بخش مدالی قدرتمند ظاهر شوند، اما با همین یک مدال طلا، دو نقره و یک برنز هم توانستند در غیاب پنج ملیپوش المپیکی از عنوان سومی ایران در مسابقات پاریس دفاع کنند. با تمام اینها در حالی که وزنهبرداری ایران طی سه، چهار سال اخیر بهترین نتایج خود را در دوران سرمربیگری کوروش باقری در تیمهای ملی وزنهبرداری همه ردههای سنی بهدست آورده اما انگار دیگر هیچ راه مصالحهای جز رفتن قهرمان اسبق جهان از این خانواده نیست.
قهرمانی که چندی پیش تا پای مرگ رفت و 48دقیقه تمام در ایست قلبی بود. کوروش باقری در شرایطی اصرار به رفتن دارد که حسین رضازاده همچنان نمیخواهد دوست صمیمی و همدوره قدیمیاش او را در فدراسیون تنها بگذارد. رضازاده که طی این مدت درگیری و دعوای علنی وزنهبرداران با کوروش همواره از او حمایت کرده الان هم میگوید که با استعفای او موافقت نمیکند: «من با این استعفا موافقت نمیکنم.
به هر حال طی این چند ماه اخیر فشار زیادی به کوروش وارد شد. در جریان همین رقابتها نیز بسیاری از کسانی که خود را عضوی از خانواده وزنهبرداری میدانند، بهجای روحیهدادن به تیم جوان ایران، با صحبتهای غیرکارشناسانه، همه تلاش خود را کردند تا روحیه بچهها و کادرفنی را تخریب کنند. در چنین فضایی هرکس جای کوروش باقری باشد سلامتی خود را به تحمل این فشارهای غیرمنصفانه ترجیح میدهد. اما نباید فراموش کنیم که این سرمربی یکی از ارکان اصلی موفقیتهای وزنهبرداری ایران طی این سه، چهار سال اخیر بوده است. کوروش با توجه به مشکل قلبیای که برایش بهوجود آمد نیاز به استراحت دارد، اما من مخالف استعفای او هستم و مطمئن هستم با گذشت چند روز، تصمیم منطقیتری خواهد گرفت.»اما دیروز بعد از استعفای باقری وزنهبرداران معترض المپیک بازهم ساکت ننشستند و سرمربی تیمملی را به باد انتقاد گرفتند. کیانوش رستمی، دارنده نشان طلا مسابقات جهانی پاریس درباره پذیرفتهنشدن این استعفا از سوی رضازاده به ایسنا گفت: «این که آقای رضازاده استعفای سرمربی را نپذیرفت خیلی جالب است، چراکه ایران در المپیک چهار مدال کسب کرد، اما در لهستان این اتفاق نیفتاد.
واقعا نمیدانم چه بگویم. البته من دیگر نه به فدراسیون کاری دارم نه به شخص خاصی. اینطور که مشخص است ما بلاتکلیف هستیم و یکسالوخردهای عمرمان به خاطر یک نفر تباه شد و کسی نگاهی به ما نکرد. اینطور پیش برود تصمیمات جدی خواهیم گرفت، چراکه میخواهم در بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی وزنه بزنم و دیگر عمرم تباه نشود.»
کیانوش رستمی، بهداد سلیمی، نواب نصیرشلال، سجاد انوشیروانی و سعید محمدپور پنج وزنهبردار معترضی هستند که در اعتراض به رفتارهای کوروش باقری از تیمملی کنارهگیری و اعلام کردند تا زمان رفتن او حاضر به بازگشت نیستند.