در حالی که اکثر روزنامهها صفحات خود را برای چاپ آماده کرده بودند، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال اقدام به صدور رای علیه تیمها و مربیان مختلف کرد تا صدای اعتراضها نسبت به این آرا بلند شود. طبق رای این کمیته، مجادله لفظی مایلی کهن و علی دایی بعد از بازی صبا و پرسپولیس که در رسانهها با مصاحبههای گوناگون علیه یکدیگر انجام دادند، هرکدام از سرمربیان دو تیم، یک جلسه از همراهی تیم خود محروم و به پرداخت 10میلیونتومان جریمه نقدی محکوم شدند. ضمن اینکه علی دایی سرمربی تیم پرسپولیس به دلیل رفتار غیرورزشی نسبت به تیم داوری، به مدت یک جلسه از همراهی تیم خود محروم و به پرداخت 30میلیونریال جریمه نقدی محکوم شد و به دلیل اهانتهای مکرر تماشاگران تیم پرسپولیس نسبت به تیم حریف، از باشگاه پرسپولیس یک امتیاز کسر شد.
تیمهای فولاد خوزستان و تراکتورسازی هم از آرای کمیته انضباطی بینصیب نماندند، از تیم تراکتورسازی به دلیل فحاشی و بهکار بردن الفاظ رکیک توسط تماشاگران نسبت به داور مسابقه، یک امتیاز کسر و تیم فوق به پرداخت 50میلیونریال جریمه نقدی محکوم شد. ضمن اینکه به دلیل رفتار ناشایست لوسیانو پریرا مهاجم تیم فولاد خوزستان، وی به مدت یک جلسه از همراهی تیم خود محروم و به پرداخت 20میلیونریال جریمه نقدی محکوم شد. مجید جلالی سرمربی تیم تراکتور نیز به دلیل مصاحبه تحریککننده بعد از مسابقه، از سوی کمیته انضباطی تذکر گرفت. اما این رای ،بازخوردهای مختلفی داشته است.
تیمهای محکومشده به این رای اعتراض و بعضیها از این رای حمایت کردند. اولین واکنش از سوی باشگاه پرسپولیس بود که کمشدن امتیاز از این تیم را برای دلجویی از سایر تیمها دانستند. مصطفی شکری، مشاور حقوقی باشگاه پرسپولیس در اینباره گفت: «به نظر میرسد این رای برای ایجاد تعادل بین دو باشگاه صادر شده و جای تاسف دارد. بههرحال باشگاه حق خود را محفوظ میداند که در کمیته استیناف از خود دفاع کند. ما به این رای اعتراض داریم و در کمیته استیناف بهدنبال حق خود هستیم.
به نظر میرسد که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال متاثر از فضای ایجادشده و برای مصلحتاندیشی اقدام به صدور این رای کرده و به نوعی برای تسلیخاطر برخیها چنین تصمیمی گرفته است.»پرسپولیسیها معتقدند کسر امتیاز از تیمهای دیگر (استقلال، ملوان، داماش) به خاطر توهین هواداران آنها به داور بوده در حالی که هواداران قرمزها این کار را نکردند. علی دایی هم اعلام کرده رای را قبول ندارد و آن را بیانصافی در حق خود و تیمش میداند. در تمرین روز گذشته این تیم، تماشاگران با نوشتن شعارهایی روی پلاکاردها به این موضوع اعتراض کردند، روی پلاکاردها نوشته شده بود: «فدراسیون بدون پرسپولیس عشقمونه»، «دایی بدونه هوادار پاش میمونه»،
«یک دستهایی تو کاره پرسپولیس جام نیاره»، «سردار بادرایت حمایت، حمایت»، «مافیا حیا کن پرسپولیس را رها کن.» اما این تنها پرسپولیس نبود که به رای اعتراض کرده است، زینیزاده مدیرعامل تراکتورسازی در واکنش به این رای از سمت خود استعفا داد؛ استعفایی که مورد قبول هیاتمدیره قرار نگرفت. مدیرعامل تراکتور گفته بود، اگر تا دوشنبهشب رای کمیته انضباطی شکسته نشود و بازیکن فولاد خوزستان (پریرا) از لیگ فوتبال ایران اخراج نشود، استعفایم را به هیاتمدیره باشگاه تقدیم میکنم. زینیزاده درخصوص کنارهگیری تراکتورسازی تبریز از لیگبرتر عنوان کرد: «پیشنهادم را به هیاتمدیره دادهام تا آنها در این مورد تصمیم بگیرند. اگر پولهای خود را برای بازیهای دوستانه در خارج از کشور هزینه کنیم، مردم بیشتر لذت میبرند تا اینکه 30 بازی در لیگبرتر و جامحذفی انجام دهیم و مردم اضطراب و تشویش داشته باشند.» صبای قم هم به خاطر محرومیت سرمربی تیمش یعنی محمد مایلیکهن به رای کمیته انضباطی اعتراض دارد. محمد مایلیکهن هرچند از محرومیت خود ناراحت بود، اما به دلیل اینکه علی دایی محروم شده است، خوشحال است.
او دراینباره به تسنیم گفت: «کمیته انضباطی بهدنبال درازکردن من بوده است، ایرادی ندارد. همین که بعد از سالها تابوشکنی کرده و این آقایان که فوقالعاده پرمدعا هستند و به قولی تازه به دوران رسیده را محروم کردهاند، جای تحسین دارد. این آقایان برای اولینبار است که حکمی علیهشان صادر میشود و این کار، شایسته تحسین است.» باشگاه فولاد هم شدیدا به محرومشدن بازیکنش اعتراض کرد.
احتمال بازگشت امتیازهای کم شده؟
این برای اولینبار در این فصل نیست که تیمها با کسر امتیاز تنبیه میشوند. احمد براتی معاون حقوقی اتحادیه فوتبال اعتراض باشگاهها به این نوع جریمه را وارد نمیداند: «خود مدیران باشگاهها در مجامع، آییننامهها و مقررات انضباطی را تصویب کردند، حالا آنها درخصوص رای کمیته انضباطی در ارتباط با کسر امتیاز به چه چیزی اعتراض میکنند. آییننامه انضباطی فیفا اجازه کسر امتیاز را نمیدهد، اما تا زمانی که آییننامه داخلی اصلاح نشود نمیتوانیم به این رای خرده بگیریم.
زیرا این قانون در کشور ما وجود دارد و هر ضعفی وجود دارد برای نویسندگان آن است که بدون مطالعه آن را نوشتهاند.» اما هوشنگ نصیرزاده رییس کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال در اظهارنظری عجیب از احتمال بازگشت این امتیازهای کمشده به تیمها خبر داد: «احتمال بازگشت امتیازهای کسرشده از تیمهای لیگبرتری وجود دارد. در آییننامه انضباطی کنونی فدراسیون فوتبال در ماده 22 به کسر امتیاز اشاره شده و به همین دلیل هم کمیته انضباطی و کمیته استیناف از تیمهایی که تماشاگرانشان مرتکب تخلف میشوند طبق این ماده قانونی امتیاز کسر میکنند. ولی این ماده قانونی به اشتباه و بدون دقت لازم توسط تدوینکنندگان سابق در آییننامه آورده شده است.
این ماده برخلاف ماده 58 آییننامه انضباطی فیفاست. آییننامه انضباطی فیفا در ماده 58 میگوید در صورت تخلفات تماشاگران یک تیم آن تیم با انجام بازی بدون تماشاگر در زمین خودی یا انجام بازی در زمین بیطرف مجازات شود؛ اما در همین ماده اشاره شده شعارهای نژادپرستانه احتمالی کادرفنی و بازیکنان، باعث کسر امتیاز از تیمها میشود. بنابراین تدوینکنندگان قبلی آییننامه انضباطی فدراسیون فوتبال به اشتباه در ماده 22 بند 5 تخلفات تماشاگران و بازیکنان و مربیان را یکی کرده و ماده قانونی ساختهاند.» جالب اینکه مسوولان چند باشگاه مثل فجرسپاسی از کمیته انضباطی به دلیل صدور چنین رایی تقدیر کردند.