شهردار و راست گو و شورای شهر
نوشته : داود قتبری
آیا محمد باقرقایباف شهردار خوش پوش زاده ی مشهد به زودی مجبور خواهد شد كه از شهرداری تهران برود؟ از زمانی كه قالیباف در شهریور امسال برای سومین مرتبه در انتخابی جنجالی، از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران در ساختمان بهشت ماندگار شد هنوز حاشیه های مربوط به این انتخاب تمام نشده است.
قالیباف در سابقه خود، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم النبیا،، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران و فرماندهی نیروی انتظامی ایران را كارنامه كاری خود دارد، در سال 1384 پس از آنكه محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری رسید، درست در آخرین لحظات از سوی شورای شهر به عنوان شهردار تهران انتخاب شد. قالیباف كه خود از رقبای انتخاباتی احمدی نژاد بود، در تمام دوران ریاست جمهوری وی هیچگاه از حمایت دولت برخوردار نشد. در طی این مدت قالیباف بارها با پیشنهاد سفارت در یكی از سفارت خانه های مهم از سوی احمدی نژاد مواجه شد، و رد كرد. قالیباف كه خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 1392 آماده می كرد، در جریان كارزار انتخاباتی اش با سخنرانی های ضد و نقیضی كه در مورد نقش خود در جریان سركوب های جنبش دانشجویی 1378 انجام داد. عملا راه را برای شكست خود فراهم كرد.
در جریان انتخاب شهردار تهران در آغاز فعالیت دوره چهارم شورای شهر تهران در ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ که محسن هاشمی رفسنجانی و محمدباقر قالیباف کاندیدا بودند، تکرأی الهه راستگو عضو حزب اسلامی كار، باعث شد تا تعادل آرای شورای شهر به نفع قالیباف عوض شود. در دور اول رأیگیری، راستگو رأی ممتنع به صندوق انداخته بود که دو نامزد مساوی شدند. وی در دور دوم رأیگیری به محمدباقر قالیباف رأی داد و این رأی، در شهردارشدن قالیباف تعیینکننده بود.این در حالی بود که راستگو در جریان انتخابات شورای شهر در لیست اصلاحطلبان قرار داشت و محسن هاشمی رفسنجانی، گزینه اصلاحطلبان برای شهرداری تهران بود و راستگو نیز پیش از انتخاب شهردار در مصاحبهای با خبرگزاری نوید صبح، برنامه محسن هاشمی را بهترین برنامه دانسته بود. الهه راستگو روز بعد در مصاحبهای با خبرگزاری فارس اعلام کرد که به قالیباف رأی دادهاست دفاعیات وی درحالی صورت گرفت که محسن هاشمی در گفتگو با نشریه آسمان ، ضمن رد مواضع راستگو ، عنوان داشت که :
«راستگو به من قول داده بود.. همین برادر و خواهر( اشاره به دنیا مالی و راستگو)، در جلسه ای هم قسم شده بودند که از رای اکثریت پیروی کنند.«
اما اینك و با وجود تمام جنجالها اخباری به گوش می رسد كه وكلای چند نفر از اعضای شورای شهر تهران به دادگاه شكایت برده اند، مبنی بر اینكه قالیباف حق ندارد برای بار سوم به عنوان شهردار انتخاب شود.
قالیباف كمی بعد از انتخابات برای مدتی تمایلی از خود برای ادامه كار در شهرداری نشان نمی داد، و حتی از او به عنوان جانشین احتمالی ضرغامی، رییس كنونی سازمان صدا و سیما نام برده می شد كه سال آینده دوران خدمتش در این سازمان عریض و طویل به پایان می رسد. اما او بعد از آن حتی پیشنهاد حسن روحانی برای ریاست بنیاد شهید را رد كرده و ظاهرا شهرداری تهران را بهترین ویترین برای انتخابات ریاست جمهوری سالیان آتی می داند.
با این حال قالیباف بخوبی می داند در این دوره ی شورای شهر تهران بر خلاف دو دوره قبلی در اختیار اصلاح طلبان است، دوران راحت و بی دردسری را نخواهد گذراند.