خرید ماشین های لوکس با فساد مالی در فوتبال؟ ————– —————– —– اولین ماشین علی دائی !
سوال اینجاست که چه کسانی پشت پرده اینهمه ماجراها قرار دارند ؟ و دیگر اینکه چرا از آقای رویانیان حرفی به میان نیامده است؟ چراعلی دائی می خواهد اعتبار حرفه ای خود را به چالش بیاندازد؟ ماجراهای فساد مالی در فوتبال …چیست !
«دیوار کوتاهها»، قربانی پرونده تبانی فوتبال
چرا بمانند همیشه کسی سراغ دانه درشت ها نمی رود؟؟
در برنامه 90 مشخص نشد پولهای رد و بدل شده از سوی چه كسی پرداخت شده است، مدير عامل، مربی يا شخص سوم برنامه 90 دوشنبه شب از آندسته نودهایی شد که بینندگانش را شوکه کرد. آنهایی که تا حدود ساعت دوونیم بامداد سهشنبه پای این برنامه نشستند موضوعاتی را شنیدند که خواب را از سرشان پراند.
در ادامه ماجرای پرونده اتهام علی دایی به محسن قهرمانی داور بازی سپاهان – پرسپولیس، دوشنبه بعدازظهر کمیته رسیدگی به تخلفات حرفهای فدراسیون فوتبال، حکم محرومیت موقت محسن قهرمانی، داور بازی و دو کمکداورش (کرمانشاهی و ایلدروم)، محمد رضا مولایی (بدنساز پرسپولیس) و حاتم (از افراد گروه پشتیبانی پرسپولیس) را صادر کرد. این حکم بحثبرانگیز موجب شد تا فردوسیپور دراینباره با مولایی و علیرضا علیپور، دبیر کمیته رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال، تماس تلفنی برقرار کند.
صحبتهایی که این دو انجام دادند پرونده فساد در فوتبال ایران را وارد فاز جدیدی کرد. مولایی که به دلیل دوستیاش با قهرمانی از همان ابتدا نامش در این پرونده مطرح شده و علی دایی او را بهعنوان مطلع معرفی کرده بود صراحتا عنوان کرد در جلسات مربوط به این پرونده، عنوان کرده قهرمانی در ابتدای فصل 91-90 با او تماس گرفته و گفته که در فصل قبل چند بازی را به سود راهآهن سوت زده و از این بابت پنجمیلیونتومان طلب دارد و باید این مبلغ پرداخت شود. قبل از این صحبتهای قابلتوجه مولایی، هرگز کسی به این صراحت از پولگرفتن یک داور در فوتبال ایران صحبت نکرده بود.
مولایی به محرومیتش اعتراض داشت و تاکید کرد او در این ماجرا فقط مطلع بوده، اما دقایقی بعد، صحبتهای علیپور تعجب بینندگان را بیشتر کرد. دبیر کمیته رسیدگی به تخلفات حرفهای عنوان کرد این تمام ماجرا نبوده و در فصل گذشته از طرف راهآهن دومیلیونتومان به حساب رابطهای قهرمانی ریخته شده و قضاوتهای مشکوک قهرمانی برای راهآهن در فصل گذشته هم ادامه داشته است.
نتیجه این مباحث این بوده که مولایی مدعی است قهرمانی در یک فصل با راهآهن تبانی داشته و برای مابقی پولش با او تماس داشته و علیپور عنوان کرد این پول، پرداخت شده و رابطه ناپاک قهرمانی و راهآهن در زمان مربیگری علی دایی در این تیم در فصول 91-90 و 92-91 ادامه داشته است. بعد از این مباحث مطرحشده چندین سوال مهم به وجود آمد:
بازیهایی که قهرمانی به سود راهآهن سوت زده کدام بازیها بوده و در آن مقطع، سرمربی و مدیرعامل راهآهن چه کسانی بودند؟ آیا پرداخت پول به داور با اطلاع سرمربی و مدیرعامل صورت میگرفته؟ چرا فقط مولایی محروم شده، طبیعتا فردی از مسوولان باشگاه منابع مالی را در اختیار متخلفان قرار داده چرا نامی از آنها برده نمیشود؟ اگر محسن قهرمانی چند سالی است که در فدراسیون فوتبال پرونده دارد چرا در این سالها از حضور او جلوگیری نشده است؟
آیا بازیهای مشکوک قهرمانی تنها به چند دیدار راهآهن محدود میشود؟ به غیر از قهرمانی پای داورهای دیگری هم در این میان است؟ این درست است که فدراسیون از برخورد با افراد صاحبنام هراس دارد و حتی این احتمال وجود دارد که پای افرادی از فدراسیون هم به این پرونده باز شود؟
برای پاسخدادن به این سوالها باید به فصل 88-87 برگشت. در آن فصل یکی از بحثبرانگیزترین قضاوتهای داوری در فوتبال ایران به وقوع پیوست. مس کرمان – راهآهن با قضاوت محسن قهرمانی در کرمان. مس در آن فصل تلاش میکرد تا با قرارگرفتن در رده سوم، آسیایی شود. در بازی برگشت دو تیم در کرمان اتفاقاتی رخ داد که هنوز از خاطرهها پاک نشده است. شب بازي داور عوض شد و قهرماني جاي تركي راگرفت. قهرمانی در آن بازی یک پنالتی مشکوک برای مس گرفت و گل کاملا سالم نورمحمدی مدافع راهآهن را در دقیقه 92 بازی، مردود اعلام کرد تا مس آن بازی را ببرد.
در آن زمان مربی مس پرویز مظلومی بود و مربی راهآهن محمود یاوری. در آن روزها آن بازی سروصدای زیادی به پا کرد و محمدحسن انصاریفرد مدیرعامل وقت راهآهن شدیدا سلامت قهرمانی را زیر سوال برد. اما پس از چند روز این اعتراضها فروکش کرد. با این حال اطلاعاتی موجود است که نشان میدهد نهادهای امنیتی از آن بازی اطلاعاتی به دست آوردند. یک فرد خبرنگار – دلال در رابطه با آن بازی بازداشت شد و او اقرار کرد که چکی ردوبدل شده البته آن چک پاس نشد. در این میان این سوال پابرجاست چرا همان موقع کمیته انضباطی برخوردی جدی با این ناپاکی نکرد؟
پیداکردن بازیهای مسالهدار!
پنجسال بعد از بازی مشکوک مس- راهآهن، علی دایی پس از بازی سپاهان – پرسپولیس نام قهرمانی را مطرح کرد و به او اتهام زد. صحبتهای علیپور و مولایی هم نشان میدهد روابطی بین راهآهن و قهرمانی وجود داشته. اما نکته کلیدی این پرونده این است که سوتهای مشکوک قهرمانی برای راهآهن در فصل 91-90 بوده نه 90-89. مشخص نیست چرا مولایی و علیپور تاکید داشتند این قضاوتهای مشکوک که به گفته مولایی، قهرمانی از بابت آنها پولی طلب داشته در فصل 90-89 بوده است. در هر دو فصل مدیرعامل راهآهن انصاریفرد بوده در فصل اول مهدی تارتار سرمربی راهآهن بوده و در فصل دوم علی دایی. احتمال اینکه در فصل 90-89 سوتی به سود راهآهن زده شده باشد نزدیک به صفر است چراکه در آن فصل راهآهن یکی از بیپولترین باشگاههای ایران بود ضمن اینکه قضاوت هیچیک از بازیهای حساس راهآهن برعهده قهرمانی نبوده. مهدی تارتار سرمربی آن فصل راهآهن روی این نکته تاکید دارد: «اصلا زمان ما، قهرمانی داور بازیهایی نبود که دردسرساز شده باشد. در بازیهای حساس و آخر فصل ما هم قهرمانی اصلا قضاوت نکرده.
دو بار که ما در روز آخر در لیگبرتر ماندگار شدیم و سقوط نکردیم، ترکی و ممبینی برای تیم ما سوت زدند.» اما چرا علیپور نام تارتار را مطرح کرد، این مربی در اینباره به خبرآنلاین گفت: «من فکر میکنم دوستانی که رفتند توضیحات دادند، راحت گفتهاند که این اتفاقات در زمان خودشان نبوده و من و انصاریفرد این کارها را کردهایم. این درست نیست. آقایان نباید راحت اسم ما را وسط بیاورند.
مگر میشود قهرمانی از من و انصاریفرد پول طلب داشته باشد، بعد تلافیاش را سر یک نفر دیگر دربیاورد و از کسی دیگر درخواست آن طلب را کند؟» بررسیهای بازیهای لیگ نشان میدهد که این قضاوتهای مشکوک در فصل 91-90 بوده فصل اول حضور دایی در راهآهن در همان فصلی که مولایی کنار دایی نبوده و به ادعای مولایی، قهرمانی از بابت آن بازیها از راهآهن طلب داشته. فاز دوم این قضاوتهای مشکوک هم در فصل گذشته رخ داده جایی که دیگر انصاریفرد مدیریت راهآهن را برعهده نداشت و علی دایی که در ابتدای فصل با انصاریفرد مشکل پیدا کرده بود، همچنان سرمربی این تیم بود و مولایی را هم کنار خود میدید. بازی راهآهن- آلومینیوم از جمله بازیهای بحثبرانگیز فصل قبل است.
سایت گل در اینباره نوشت: «هنگام بازی راهآهن و آلومینیوم در تهران، مرتضی کریمی که در ظاهر از داوری خداحافظی کرده، رابط محسن قهرمانی با مولایی بدنساز وقت راهآهن میشود تا مانده طلب مالی قهرمانی از باشگاه راهآهن تسویه شود. آن روز تیم راهآهن تا دقیقه 80 از گشودن دروازه آلومینیوم عاجز میماند. قهرمانی اجازه بازگشت وحید عسکری مدافع میانی مصدوم آلومینیوم را به زمین نمیدهد، آلومینیوم چند دقیقه را 10نفره بازی میکند و در نهایت از جای خالی عسکری گل میخورد.» در بسیاری از این بازیهای مسالهدار نام مرتضی کریمی، کمکداوری که سال گذشته بازنشسته شد هم دیده میشود. سایت گل به یک مورد دیگر هم اشاره کرده: «فصل گذشته فولاد در اصفهان 2 بر یک به ذوبآهن باخت.
گل سالم اسماعیل شریفات برای فولاد آفساید اعلام شد اما گل اسماعیل فرهادی که به وضوح چندین متر در آفساید بود، توسط مرتضی کریمی کمکداور اول بازی به سود ذوبآهن گل اعلام شد. مرتضی کریمی بعد از شاهکارهای رخداده در آن مسابقه از دنیای داوری خداحافظی کرد. در واقع قبل از اینکه اتفاقات آن بازی موشکافی شود، با اعلام خداحافظی از دنیای داوری صورتمساله را پاک کرد.» دیروز مهدی تارتار هم به رابطه کریمی و راهآهن اشاره کرد: «بیدلیل در مورد داوری چیزی نمیگویند! اصلا من یک سوال از آقایان دارم. چرا وقتی در راهآهن بودید، مرتضی کریمی (کمکداور) که این همه پشت او حرف و حدیث است را در باشگاهتان استخدام کردید؟ این ماجراها که بعد از ما بوده دیگر.
چرا مرتضی کریمی باید از باشگاه راهآهن حقوق بگیرد؟» در واقع این اطلاعات نشان میدهد محمدحسن انصاریفرد، مدیرعامل سابق راهآهن میتواند کلید این پرونده باشد.
انصاریفرد: فیلم بازیهای راهآهن را بررسی کنید
انصاریفرد دیروز پس از چند روز سکوت در گفتوگو با مهر تاکید کرد اتفاقات اخیر در فصل 90-89 نبوده: «مدیری هستم که در باشگاه راهآهن و پرسپولیس از قضاوتهای قهرمانی ضرر کردهام و دو قهرمانی را از دست دادهام. از اتفاقاتی که در برنامه 90 مطرح شد کاملا بیخبرم و مطمئن هستم که در سال 89 و 90 محسن قهرمانی قضاوتی بهنفع راهآهن نداشته است. اگر در سال 91-90 اتفاقی افتاده کاملا از آن بیخبرم. در برنامه 90 اشاره شد برخی اتفاقاتی که در آن پول ردوبدل شده مربوط به سال 90-89 بوده که باید بگویم در این دو سال آقای قهرمانی قضاوتی که بهنفع تیم راهآهن تمام شده باشد نداشته.
حال اینکه در اولین سال خصوصیشدن راهآهن یعنی سال 91-90 اتفاقی بین عوامل تیم و داور (محسن قهرمانی) رخ داده یا نه انصافا از آن آگاه نیستم و تازه این مسایل را میشنوم که میگویند پول از طریق کارت بانکی ردوبدل شده است. این اتفاق را در برنامه 90 از زبان آقای مولایی شنیدم. من واقعا تعجب میکنم که جریان چه بوده است. میتوان فیلم بازیهای راهآهن را بررسی کرد و دید که آقای قهرمانی در چه سالهایی بهنفع راهآهن سوت زده است.»
یکی دیگر از کارمندان راهآهن در دوره انصاریفرد هم عنوان میکند راهآهن در فصل 90-89 اصلا پولی نداشت که دست به این کارها بزند و در فصل 91-90 هم هیچ مورد مشکوکی از طریق مدیریت وجود نداشته و اگر هم اتفاقی افتاده از کانالهایی غیر از مدیریت بوده. سوال مهم دیگر این است آیا خود علی دایی که در حال حاضر شاکی محسن قهرمانی است در جریان این ردوبدلشدنهای پول بوده؟ دایی دیروز یکبار دیگر از نهادهای امنیتی خواست که وارد این پروندهها بشوند تا همه چیز روشن بشود. او تاکید دارد که اتفاقات فقط به محسن قهرمانی خلاصه نمیشود.
علیپور هم اصرار دارد که دایی در جریان این تبانی نبوده: «این شرایط و تخلفات بیشتر به مدیران تازه بازمیگردد چراکه مدیران حرفهای از این کلاهها سرشان نمیرود. برخی میآیند و به آنها اعلام میکنند که تیم داوری سکه خواسته است اما میتوانند با پول پایینتر شرایط را برای تیمها مهیا کنند و مدیران گول این حرفها را میخورند. در بازی سال قبل آلومینیوم و راهآهن چنین اتفاقی رخ داده اما طبق پیگیریها مدیران در این مساله دخالت نداشتند، طبق شناخت من از دایی او نیز در این موضوع دخالت نداشته است، اما در مورد همکاران دایی شخص سومی وجود دارد که دخالت در این موضوع داشته و اگر این مساله ثابت شود با او برخورد خواهیم کرد.» این سوال پیش میآید اگر هم انصاریفرد و هم علی دایی در جریان پولدادن به داور نبودند پس چه کسی در باشگاه راهآهن دست به چنین اقداماتی زده است؟
مهمتر از همه کسی تا به حال در مورد ارتباط آقای رویانیان با شبکه فساد مالی در فوتبال حرفی به میان نیاورده! آخر چگونه ممکن است که آقای رویانیان از اینهمه اتفاقات بی خبر بوده باشد؟؟؟