خامنه ای : ما برخی از اقدامات را نابجا میدانیم
ظریف : من طوری کمر درد و پا درد گرفتم که نتوانستم بیش از دو دیدار در وزارت امور خارجه داشته باشم و راهی بیمارستان شدم
به نظر می رسد که اعتراضات در مورد روابط دیپلماتیک ( نرمش قهرمانانه) هیئت دولت روحانی در سفر به نیویورک هنوز هم زیر بارش مخالفت ها از درون است ، تیتر درشت روز چهارشنبه هفدهم مهرماه «کیهان شریعتمداری»
: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی صحت و دقت خبر کیهان را تائید کردند – برخورد صادقانه ظریف خط سازش را به هم ریخت!
بنا به اظهارات کیهان : محمد جواد ظریف عصر روز یکشنبه (14 مهر) به کمیسیون امنیت ملی مجلس رفت و درباره اقدامات دیپلماتیک دولت درسفر به نیویورک توضیحاتی ارائه کرد. سخنان صریح و صادقانه ! وزیر امور خارجه در نشست کمیسیون تخصصی مجلس، موجب شوک بیسابقه در حلقه افراطیون و پدرخواندههای خط سازش با آمریکا شده است.
کیهان : رهبر معظم انقلاب چند روز پس از بازگشت هیئت ایرانی تأکید کردند که به آمریکای عهدشکن و خودبرتربین بدبین هستند و هیچ اعتمادی ندارند همچنان که از تلاشهای دیپلماتیک هیئت ایرانی حمایت میکنند اما در عین حال برخی پیشآمدها در سفر نیویورک بجا نبود.
پس از علنی شدن ادعاهای وزیر امور خارجه » محمد جواد ظریف» در پاسخ به سؤالات خصوصی نمایندگان کمیسیون امنیت ملی : » ما فکر میکردیم مکالمهها و گفتوگوها در حدی که انجام شد، در این حد مجوز داریم ولی وقتی حضرت آقا اشاره کردند برداشت ما این است که ایشان اولاً به گفتوگوی اوباما با دکتر روحانی انتقاد دارند و این را یکی از اقدامات نابجا میدانند و طولانی شدن مذاکرات بنده و جانکری را احتمالات نابجای بعدی سفر میدانند”.
بلافاصله مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه با واکنش صریحی اعلام داشت: برداشتهای نمایندگان محترم از سخنان وزیر امور خارجه در جلسه غیرعلنی روز یکشنبه با اعضای محترم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دقیق منتشر نشده و تیترهای برخی جراید فاقد صحت است و تکذیب میگردد!
این زدو خورد های لفظی مابین ارکان مختلف کشوری و لشگری با دولت روحانی وهمچنین حمایت علی خامنه ای از تندروهای مذهبی که مخالف سازش و مدارا با غرب هستند ، پیش ازاینکه تحولات اخیر وگفتگوهای مستقیم بین دولتمردان امریکا و جمهوری اسلامی بتواند آرامشی بوجود بیاورد دوباره دستخوش تنش های دیرینه شده است . با وجود این اختلافات درونی گمان نمی رود که آقای ظریف بتواند در آستانه جلسه پیش رو با وزرای امور خارجه گروه ۵+۱ اجازه نرمش بیش از حد قهرمانانه داشته باشد .
جای بسی تأسف است که بعد از آنهمه لبخند های شیرین مابین آقای ظریف و خانم اشتون و یا گفتگوهای مستقیم مابین اوباما و روحانی ، حال رهبری عقیده خود را در مورد » نرمش قهرمانانه» تغییر داده اند . ازاینرو امیدی نمی رود که شادی و شعف افرادی که بسیار امید به بازسازی روابط بین امریکا و جمهوری اسلامی دل بسته بودند دوام چندانی داشته باشد.