باران کوثری، ۲۵ مهر ماه سال ۱۳۶۴ در تهران به دنیا آمده و تنها فرزند رخشان بنیاعتماد (کارگردان سینما) و جهانگیر کوثری (تهیه کننده سینما و کارشناس فوتبال ) است.
دانشآموختهٔ رشته نمایش از هنرستان سوره است. بهترین بابای دنیا (۱۳۷۰) ساخته داریوش فرهنگ، نخستین تجربه بازیگری اوست. نقشآفرینیهای بعدی وی تا سال ۱۳۸۰ به تمامی در فیلمهای مادرش رخشان بنی اعتماد است. کوثری همچنین با بازی در تئاتر آن سوی آینه به کارگردانی آزیتا حاجیان (۱۳۷۶) تواناییهایش را به عنوان بازیگر صحنه نیز به ثبت رساندهاست.
سال ۱۳۸۵ برای وی سالی پرباری بود، باران ابتدا با بازی چشمگیرش در مجموعه صاحبدلان (محمدحسین لطیفی) همه را به تحسین واداشت،از جانب خوانندگان هفتهنامه چلچراغ برای دریافت نشان محبوبیت این نشریه انتخاب شد و سرانجام در بهمن ماه همین سال با کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای دو فیلم خون بازی و روز سوم و دیپلم افتخار بخش بینالملل برای فیلم خون بازی، آلبوم افتخارات یک سالش را ورق زد.
بدون شک یکی از بهترین نقش هایی که تا به امروز باران کوثری ایفا کرده است، در فیلم سینمایی «خونبازی» به کارگردانی مادرش، رخشان بنیاعتماد بوده است. باران در این فیلم نقش سارا، دختر معتادی را بازی میکند که قرار است نامزدش برای ازدواج با او از کانادا بازگردد. مادر سارا که بیتا فرهی نقشاش را ایفا میکند، سعی دارد او را با خود به شمال ببرد تا مصرف مواد مخدر را ترک کند. شاید نقش سارا در «خون بازی»از آن نقشهایی است که هر بازیگری دوست دارد آن را برای یک بار هم که شده، تجربه کند. شخصیت سارا در این فیلم ضد همه کلیشههایی بود که در سینمای ایران تا به آن روز از یک شخص معتاد به تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر که کوثری به خوبی از عهده ایفای آن برآمد.
او در سال ۱۳۸۶ در جایزه تصویر آسیا پاسیفیک توانست برای فیلم خون بازی یکی از کاندیداهای بهترین بازیگری شود و در سال ۱۳۸۷ در بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای فیلم حیران کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول زن شد. در دوازدهمین جشن خانه سینما در سال ۱۳۸۷ باران به همراه پدرش جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را به بابک یزدانی اهدا کرد. همچنین در سال ۱۳۸۹ و در چهاردهمین جشن خانه سینما، نگار جواهریان تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن را از باران و همایون اسعدیان دریافت کرد. وی در سیامین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۰ برای بازی در فیلم بغض در بخش نگاه نو (فیلمهای اول) کاندیدای جایزه بهترین بازیگر زن شده بود.
باران کوثری در سال ۱۳۸۶خود در نقش اول فیلم » دایره زنگی » به کارگردانی پریسا بخت آور، به زیبائی توانست که نقش یک دختر گریخته از خانه و کاشانه را به تصویر کشد،و اینکه چگونه این دختران با تمامی عوالم و عواطف پاک و صادقانه خود گاه از روی اجبار به بیراهه می روند و برای رسیدن به هدف خود که همانا زنده ماندن در اقیانوس بی انتهای تنهائی و آوارگی است، مجبور می شوند در مسیر راه خود تصمیماتی بگیرند که حتی برخلاف احساس درونی خودشان است ، ولی تسلیم نشدن به احساسات حقیقی و ندای درونی شان تنها راه نجاتشان است. آری ، بی تفاوت بودن به محیط وافراد پیرامون خودشان در اجتماع است. گوئی در ضمیر ناخودآگاهشان از اجتماعی که آنان را به دست فراموشی سپرده است انتقام می گیرند.
در این فیلم بسیاری از هنرمندان مطرح سینمای امروزچون بهاره رهنما، مهران مدیری ، حامد بهداد، امین حیایی، اردشیر کاظمی و گوهر خیر اندیش نیز نقش آفرینی داشتند.
این فیلم بسیار انتقادی و اجتماعی بوده و به دلیل نقد و بررسی چندین معضل اجتماعی بطور همزمان، نه تنها موجب خستگی تماشاچی نمی باشد ، بلکه رویهم رفته باعث برقراری ارتباط مستقیم کسانیکه به تماشای این فیلم نشسته اند ( البته هموطنان داخل ایران) با صحنه و چالش های آن می شود- چالش هائی که بطور روزمره مردم با آنها سرو کار دارند. این فیلم بطور یقین یکی از بهترین فیلم های » باران کوثری» است.
از جدیدترین فیلم های این هنرمند جوان می توان به «من مادر هستم» به کارگردانی فریدون جیرانی اشاره کرد در ضمن شایعاتی است که به احتمال زیاد باران کوثری نیز بزودی راهی » هالیوود» می شود. ما به زودی از صحت و سوق این خبر آگاهی پیدا کرده و به شما اطلاع خواهیم داد.